Home > Nieuws

Bowlen met de Coolkids

08 January 2018

Afgelopen vrijdag, de laatste dag van de vakantie, gingen de CoolKids van Villa Newton naar de bowlingbaan. En goed dat ze waren! Alle kinderen deden hun uiterste best om zoveel mogelijk pionnen om te gooien en van elkaar te winnen. Er wordt vol spanning gevolgd hoe iedereen het deed en de schermen werden nauwlettend in de gaten gehouden.  De scores waren erg goed en iedereen heeft veel plezier gehad. Al met al een topmiddag!

Erkende babyspecialisten

05 January 2018
De afgelopen jaren is er steeds meer bekend geworden over de ontwikkeling van heel jonge kinderen: de baby's. 
We zijn er trots op dat we op onze kinderdagverblijven op alle babygroepen inmiddels erkende babyspecialisten hebben werken. Het afgelopen jaar hebben verschillende pedagogisch medewerksters hard gewerkt om deze erkende diploma's te behalen. Ook de komende jaren zullen verschillende medewerkers van de kinderdagverblijven deze opleiding volgen. Uw baby is bij SKW in goede handen!

Een kaboutermiddag bij Villa WSV

15 November 2017
In de herfstvakantie gingen de kinderen van Villa WSV op zoek naar kabouters in het park. Nadat iedereen een lekkere boterham op had, vertrokken wij richting park Frankendael. Daar hebben de kinderen het kabouterpad bewandelt op zoek naar kabouters!

De kinderen zagen heel veel,bomen en vlinders en mos en ook kleine kabouterhuisjes verstopt in het gras,er werd zelfs een kabouter gezien!

Weer terug op de opvang hebben de kinderen samen met elkaar een hele grote verf tekening gemaakt voor op de muur,over uiteraard de kabouter die zij zagen in het bos!

Herfst op de Toverlantaarn

07 November 2017

Vandaag gaan we soep maken, pompoensoep. Nives onze medewerker snijd de pompoen, de kinderen proeven, rauwe pompoen is ook lekker! Er zitten een boel pitten in de pompoen. Deze worden er door de kinderen uit gehaald. De zaadjes drogen we zodat we ze kunnen zaaien en wij volgend jaar onze eigen pompoenen uit onze moestuin op de locatie kunnen oogsten!

De winter is nu echt onderweg

06 November 2017
We kunnen er niet meer omheen: dachten we twee maanden geleden bij "ijs" nog aan lekkere ijsjes, inmiddels denken we daarbij aan schaatsen en winterpret.
Op MKC de Amstel staat ons in december naast het groot Sinterklaasfeest ook het midwinterfeest te wachten. Alle schoolkinderen en peuters vieren het midwinterdiner en voor de ouders is er een drankje in de school. zo sluiten we gezamenlijk 2017 af met elkaar!


5 Oktober staking: BSO open

25 September 2017
SKW zegt niet voor niets "School dicht - BSO open", dat geldt ook voor de stakingsdag op 5 oktober.
Als u voor uw kind een contract heeft voor de donderdag, dan is het 5 oktober welkom vanaf 8 uur!

Zomaar wat vakantieactiviteiten op de BSO

05 September 2017

De oudere kinderen van Villa Newton zijn in de zomervakantie met de trein naar Zandvoort geweest. Hier bevindt zich een geweldig leuke "Gamehall" vol vrolijk verlichte kermisattracties en computerspellen waarbij je bv. op een motor kunt zitten, in een auto - of waarbij je op skiërs kunt staan, kunt dansen of touwtjespringen met lichtjes. Een waar feest voor de kinderen!

Na hier heerlijk te hebben gespeeld, is de groep nog even om de hoek gaan uitwaaien op het strand. Het was een topdag.

In de laatste week op donderdag is er fanatiek gekookt door de kinderen. Zij mochten zelf aangeven wat ze graag wilden maken en kwamen ook met gezonde ideeën aan. Zo werd er een heerlijke groentesoep, tomatensoep, krentenbolletjes en perencakes gemaakt. Iedereen kon zelf kiezen waaraan hij meedeed en zo was iedereen ook heel tevreden. Het was een leuke dag ondanks dat de eigenwijze de perencakes niet

allemaal even gaar wilden worden...

De oudere kinderen zijn met z'n allen naar Jeugdland gegaan om daar indrukwekkende, houten bouwwerken te maken. Er werd heel wat afgetimmerd die dag.

Daarnaast mochten de kinderen lekker spelen in de speeltuin of rondneuzen bij de dieren van de kinderboerderij. Gelukkig zat het weer ook mee, hoewel de kinderen van Villa Newton sowieso altijd een uiterst zonnig humeur hebben natuurlijk :-) !!!







Brandweer bij de BSO

14 August 2017

Afgelopen vrijdag was de brandweer op bezoek bij de Villa's!

Twee brandweermannen kwamen met een echte brandweerauto langs en in groepjes mochten alle kinderen alles bekijken, kregen ze uitleg en mochten ze dingen uitproberen zoals de walkie-talkie, warmtemeter, verschillende brandslangen en zelfs nog even water spuiten!!

Het was een geweldige dag vol indrukken!

«  10  11  12  13  14  15  16  »