Home > Nieuws

Onze toppers zijn geslaagd!

23 April 2019

Enthousiaste en trotse medewerkers van SKW zijn geslaagd voor hun training 'Oog voor interactie'!!! Van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie certificaat!
In de training stond gericht kijken naar je eigen handelen en werken aan het versterken van je taalgebruik en interacties met kinderen centraal. Het is als een zeer waardevolle training ervaren die bijdraagt aan de deskundigheidsbevordering.

Schaatspret met Villa Newton en Villa Bons

26 March 2019

Afgelopen donderdag, 21 maart, hebben de oudere kinderen van Villa Newton en Villa Bons voor de laatste keer en met veel enthousiasme voor dit seizoen geschaatst op de Jaap Edenbaan.

Ook het weer liet zich van haar beste kant zien wat zorgde voor nog meer schaatsplezier. De kinderen deden hun uiterste best, deden spelletjes, gevorderden onder de deelnemende kinderen gaven de beginners zelfs les. De kinderen die begonnen met een wiebelige schaatstechniek, eindigden afgelopen donderdag met een snelle - en stabiele schaatsstijl om diep van onder de indruk te zijn!

Fancy Fair bij Villa Newton

12 March 2019

Dinsdag 5 maart was er op Villa Newton een druk bezochte Fancy Fair, georganiseerd door de Kinderraad. Ouders en kinderen hadden van te voren van alles en nog wat meegebracht om te kunnen laten verkopen. Ze brachten speelgoed, verkleedkleren, kleding voor kinderen en volwassenen, baby- en kinderspeelgoed. Naast dit alles waren er heerlijke cupcakes met chocoladeglazuur, rosé glazuur en boter crème met gekleurde snoepjes. Ook waren er chocolade vulkaancakejes. 

De kinderen en de ouders hebben enthousiast rond gekeken, hun nagels laten lakken, cakejes gegeten, verkocht en gekocht. Iedereen ging na afloop blij naar huis. De opbrengst zal gaan naar een goed doel voor dierenwelzijn.

Villa Specials bij Villa WSV

12 March 2019
Op WSV zijn ze met de Villa Specials aan de slag gegaan met stenen, fossielen en mineralen. Want wat zijn dat eigenlijk? Ze hebben filmpjes erover gezien en één van de medewerkers had een grote verzameling van stenen, fossielen en mineralen bij zich. Daarna gingen de kinderen ook zelf aan de slag.
Zo hebben ze de prachtige fossielen beschilderd en met de stenen, mineralen een heus park voor de dino's gebouwd.

Swingende djembé workshops bij Villa Newton!

03 January 2019

De afgelopen weken hebben de oudste kinderen van Villa Newton een aantal djembélessen gevolgd. Recent was de laatste workshop. Wat waren het vrolijke en leerzame lessen! Er werd uit volle borst (mee)gezongen, gedanst en getrommeld. De lessen werden verzorgd door een Afrikaanse djembédocent uit Mali. Alle djembés zijn met zorg door hem uitgezocht in Afrika. Het waren erg leuke workshops!

Herfstvakantie bij Villa Bons

05 November 2018
De herfstvakantie zit er weer op, we hebben een onwijs fijne week gehad!
Het weer zat ook mee dus we zijn veel op stap geweest, zo hebben de kleuters een heerlijke herfstwandeling gemaakt in het Frankendaelpark.
En hoe bak je een eigen appelflap? Met appels, rozijnen en het sap van de appels, maar die flap eromheen? Een boterham wellicht? Na een zoektocht door de keukenkastjes en de koelkast/vriezer kwamen we opeens bladerdeeg tegen, zo maak je die flap dus!


De grotere kinderen zijn heel actief geweest met onder anderen een geweldige bootcamp in het park en een uitje in Monkey Town, we hebben geen moment stil gezeten!
Ondanks het druilerige weer gingen zij op vrijdag schaatsen op de Jaap Edenbaan, wedstrijdjes wie de meeste baantjes kon trekken en daarna op Villa Bons weer lekker opwarmen, een heerlijke vakantie!

Acrobaten bij de Toverlantaarn

05 November 2018
Op de Toverlantaarn is geen dag hetzelfde.
Het kan dan ook zomaar gebeuren dat op een reguliere dinsdagmiddag er 2 acrobaten hun geweldige kunsten laten zien!
Dit optreden zorgde voor een grote glimlach bij iedereen, groot en klein!
Dank jullie wel Guro en Jeroen van Cirkastronyo!

Een heerlijke zomer bij Villa Newton

05 September 2018

De vakantie zit er bijna op! We hebben 6 leuke weken met elkaar gehad. Warme dagen, regenachtige dagen maar vooral veel gezellige en actieve dagen. Met de oudste kinderen zijn we veel op pad geweest. We zijn naar Zandvoort geweest en we hebben de barbecue aan gehad. Helaas niet in het park omdat daar teveel wespen zaten. Het was erg gezellig en de kinderen hebben ontzettend gesmuld. "Dit is echt de lekkerste lunch van het hele jaar" was o.a. een van hun enthousiaste reacties. We hebben gezwommen, gevaren, geklommen in Monkey Town, gesurvivald, gemidgetgolfd, we zijn naar de bioscoop geweest en hebben op de locatie zelf ons ook goed vermaakt. De kinderen hadden zelf heel veel ideeën!  Wat dacht je bijvoorbeeld van slijm maken, balspelletjes in de gymzaal, figuurzagen in de nieuwe werkplaats, een quiz en uiteraard ook lekker zelf vrij spelen.



De jongste kinderen zijn iets dichterbij huis gebleven, maar hebben zich niet verveeld. Met de warme dagen is er veel met water gespeeld, was het schoolplein mooi gekleurd met allerlei stoepkrijt kunstwerken en werd er extra gedronken en soms een lekker ijsje gegeten. We hebben buiten veel spelletjes gedaan, een barbecue in het park en zijn naar Monkey Town geweest. En dat is nog niet alles! We hebben namelijk ook dromenvangers gemaakt en een groot parcours, kastelen en figuren gemaakt met de kapla en de treinbaan. Een van de groepen was helemaal vol gebouwd zo druk waren de kinderen er mee! Het was een leuke zomer en we hebben een gezellige tijd met elkaar gehad.

 

 

«  8  9  10  11  12  13  14  »