Home > Nieuws

Kunstzinnige samenwerking bij Kinderverblijf de Amstel

16 July 2019

In de maanden mei en juni heeft kinderdagverblijf de Amstel samengewerkt met de school aan het thema kunst. De kinderen hebben met allerlei materialen gewerkt en ook het leren van de verschillende kleuren en vormen is aan bod gekomen.

We hebben werkjes met kralen en piepschuim gemaakt. Daarnaast zijn we op verschillende manieren met verf bezig geweest. Natuurlijk mocht de klei ook niet ontbreken.

De oudste peuters mochten ook mee met een uitstapje naar het Cobra museum. Daarnaast hebben ze meegewerkt aan een mozaïek project.

Het was een leuke samenwerking en we hopen in de toekomst nog meer van deze projecten met school samen te kunnen ondernemen.



Een heerlijk zomerfeest bij Villa Newton

01 July 2019

Afgelopen dinsdag 25 juni was het zomerfeest op Villa Newton. Het was prachtig weer! We hadden heerlijke hapjes en leuke activiteiten en spelletjes. Zo kon je je laten masseren door één van de pedagogisch medewerkers. Dit viel in smaak, want er stond de hele middag een lange rij. Als de kinderen alle spelletjes hadden gedaan, konden ze een lekker ijsje halen. Het was een groot succes!

telefonisch niet bereikbaar

21 June 2019
In verband met de omzetting naar VOIP zijn wij vrijdag 21 juni telefonisch slecht bereikbaar. 
U kunt wel mailen: info@kinderopvang-skw.nl

Prachtige theatervoorstelling bij Villa Newton

15 May 2019

Donderdag 11 april was er op Villa Newton een theatervoorstelling over 'Sjaak en de bonenstaak'. De voorstelling was volledig in elkaar gezet door de kinderen, onder begeleiding 2 pedagogisch medewerkers. Er is de afgelopen 2 maanden hard gewerkt aan het maken van mooie kostuums, fantastische decorstukken en hard geoefend op de tekst. Het resultaat was dan ook fantastisch om naar te kijken!

Mini Koningsspelen op de Toverlantaarn!

15 May 2019

Op vrijdag 26 april hebben wij de Koningsspelen georganiseerd om het belang van bewegen voor jonge kinderen extra onder de aandacht te brengen.

Het ontwikkelen van de motorische vaardigheden bij jonge kinderen vraagt voldoende 'oefenruimte' in een verrijkte omgeving, een omgeving waar ruimte is om nieuwe ervaringen op te doen. Bewegen is een belangrijk onderdeel van deze verrijkte omgeving.

We kunnen heel veel betekenen voor een kind door deze ruimte te creëren in de vorm van spelaanbod, mee spelen, een voorbeeld zijn en stimuleren. Samen rollen op een kleed, kiekeboe, tikkertje, klimmen of een partijtje voetbal versterken niet alleen de spieren maar ondersteunen vooral ook de ontwikkeling van het kinderbrein. Om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen heeft het kinderbrein uitdaging nodig. Door deze uitdaging te bieden in een verrijkte omgeving, krijgt het brein hiertoe alle kans. Door de lichamelijke en motorische ontwikkeling wordt de bewegingsvrijheid van kinderen groter en kunnen ze steeds meer van de wereld om zich heen te verkennen.

Maar bovenal hebben wij enorm veel plezier met elkaar gehad!!!!

Kreeg u geen reactie op uw email?

11 May 2019
Inmiddels is de internetstoring verholpen. 
Het lijkt er op dat wij al onze emails hebben ontvangen, maar dat is niet helemaal zeker.
Heeft u ons tussen zaterdagmiddag 4 mei en donderdagochtend 9 mei een email gestuurd en nog geen reactie van ons ontvangen? Wilt u dan uw email opnieuw opsturen of ons even bellen?
Bij voorbaat onze dank!

Sorry, even geen internet

06 May 2019
Helaas, door een "foutje" van Ziggo zitten wij al twee dagen zonder internet, het kan nog wel twee dagen duren. 
Wij reageren dus minder snel op uw mail, inschrijvingen en wijzigingen dan u van ons gewend bent. 
Excuses daarvoor.
Het kan zijn dat wij uw mail, inschrijving of wijzigiging niet meer zullen ontvangen, maar de verwachting is van wel.
Wij houden u via de website op de hoogte.

Oud wordt weer nieuw!

01 May 2019

Met de kinderen van Villa de Amstel hebben we samen het poppenhuis weer opgeknapt. Lekker schilderen!
Wat hebben we toch een kanjers op onze BSO. Het resultaat is heel mooi geworden!

«  7  8  9  10  11  12  13  »