Home > Kinderdagverblijven

Kinderdagverblijven

In de Watergraafsmeer bieden we op twee plekken kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Bij alles wat we doen, houden we er rekening mee dat de eerste jaren cruciaal zijn voor een kind.


Kinderdagverblijf de Toverlantaarn, centraal in de Watergraafsmeer, en kinderdagverblijf de Amstel, in het Amstelkwartier aan de rand van de Watergraafsmeer, hebben ieder een eigen gezicht, maar zijn ook duidelijk herkenbaar als een SKW-locatie.

Spelen en leren
Bij onze kinderdagverblijven (KDV's) spelen de kinderen vaak buiten, soms slapen ze daar ook. Ze leren veel nieuwe dingen. Ze zingen, knutselen en doen (taal)spelletjes. Of we lezen een mooi verhaal voor. En met driejarigen nemen we vaak alvast een kijkje op de toekomstige basisschool.

Werken en leren
De pedagogisch medewerkers krijgen jaarlijks bijscholing op het gebied van veiligheid en pedagogische kwaliteit. Vast onderdeel is in ieder geval de Gordon-methode, een democratische manier van omgaan met kinderen. Dat betekent dat we:

  • met kinderen praten op een manier die ze begrijpen;
  • naar kinderen luisteren, zodat ze zich begrepen voelen;
  • conflicten oplossen waarbij iedereen wint;
  • afspraken maken waaraan iedereen zich houdt.

51 weken (vroeg) open
Op werkdagen zijn onze KDV's open van 7.30 tot 18.30 uur. We zijn dicht op de officiële feestdagen, een studiedag en tussen kerst en oud & nieuw.

Een kijkje nemen op een KDV van SKW?
Vanwege de grote wachtlijsten doen we op dit moment geen oriënterende rondleidingen. Vanaf het moment dat er weer plek beschikbaar is dan bieden we weer rondleidingen aan.

de Amstel

de Amstel

Het transparante, lichte gebouw van kinderdagverblijf de Amstel is ingericht volgens de ideeën van Maria Montessori. Aan de rand van de Watergraafsmeer, ...
Lees verder >
de Toverlantaarn

de Toverlantaarn

Kinderdagverblijf de Toverlantaarn is hét kinderdagverblijf van de Watergraafsmeer. Het is ruim, centraal gelegen en heeft een knusse en huiselijke sfeer. ...
Lees verder >
Inschrijven

Inschrijven

InschrijvenU kunt zich vrijblijvend en kosteloos inschrijven voor alle vestigingen van Kinderopvang Watergraafsmeer. U kunt zich via deze link inschrijven ...
Lees verder >