Home > Buitenschoolse opvang > Villa Bons

Buitenschoolse opvang Villa Bons

Villa Bons is een echte Villa. Deze BSO is lekker groot met veel keuze in activiteiten voor kinderen. Kinderen zitten bij ons in een vaste groep met begeleiding van enthousiaste en getalenteerde pedagogisch medewerkers. Midden in de Watergraafsmeer komen hier veel vriend(innet)jes van 3 scholen met elkaar spelen.


Bij BSO Villa Bons zijn de kinderen vrij om te spelen met wie en waar ze willen. Elke dag is er volop keuze:

 • Vrij spelen binnen of buiten
 • Aansluiten bij (spontane) dagactiviteiten
 • Deelnemen aan een instuif als koken, kleien of tuinieren
 • Meedoen aan Villa Special workshops binnen de pijlers; sport, theater (muziek/dans/ drama), creatief (atelier/werkplaats), koken en natuur. 
 • Klussen in de werkplaats

Allerlei speelkamers
Een Villa bestaat uit allerlei kamers. Bij Villa Bons zijn dat speelkamers, uitdagende ruimtes om leuke, nieuwe dingen te doen en te ontdekken:

 • Grote woonkeuken om op te smikkelen wat je zelf kookt
 • Gymzaal voor sport en spel
 • Bouwkamer met Lego en Kapla
 • Atelier om je expressie de vrije loop te laten
 • Speelhal voor de kleuters mét glijbaan en speelblokken

Elke groepsruimte is aantrekkelijk ingericht met speelhoeken en materiaal geschikt voor de verschillende leeftijden.

Villa Specials
Zingen, dansen, judo, schilderen, graffiti spuiten, muziek spelen: dit is nog maar een selectie van alle workshops die Villa Bons aanbiedt. Villa Specials zijn korte series van gratis workshops. Uw kind bepaalt zelf of het zin heeft om mee te doen, maar we verwachten wel dat kinderen een hele serie afmaken.

Buiten is het groen
Buiten spelen vinden we belangrijk, dus dat doen we elke dag. Op de groene speelplaats met divers(e) materiaal en toestellen is er voor elk wat wils. Lekker knutselen of een spelletje doen, kan ook buiten, aan grote tafels.
Elke groep op BSO Villa Bons heeft een eigen tuintje. Kinderen zaaien de zaadjes en verzorgen de plantjes zelf.

Echte werkplaats
Voor het serieuzere knutselwerk hebben we een heuse werkplaats. Met echte hamers en zagen om hout en metaal te bewerken. Een gespecialiseerd pedagogisch medewerker zorgt dat het er allemaal veilig en vakkundig aan toe gaat. In en bij de werkplaats kunnen ook activiteiten gecombineerd worden. Zo stoken we regelmatig een vuurtje om broodjes te bakken. In de zomer bouwen we nog wel eens vlotten en in de winter snowboards, net waar de kinderen zin in hebben.

Hoe gaat het met mijn kind?
U kunt meekijken met de belevenissen van uw kind via de ouderapp. In deze beveiligde omgeving heeft ieder kind een eigen fotodagboek. Wekelijks plaatsen we ook foto's. 

Scholen

 • 5e Montessorischool
Villa Bons
Villa Bons
Inschrijven
Praktische informatie
Elke schooldag open zodra de school uitgaat tot 18.30 uur. Op vakantiedagen en andere lesvrije dagen van 8.00 tot 18.30 uur.

Buitenschoolse opvang Villa Bons
Galileïplantsoen 39
1098 LW Amsterdam
020 - 668 63 04
villabons@kinderopvang-skw.nl

LRK-nummer: 161079106