Home > Kinderdagverblijven > de Toverlantaarn

Kinderdagverblijf de Toverlantaarn

Kinderdagverblijf de Toverlantaarn is hét kinderdagverblijf van de Watergraafsmeer. Het is ruim, centraal gelegen en heeft een knusse en huiselijke sfeer. Voor de variatie is iedere dag anders. En voor de nodige structuur, is het dagritme steeds hetzelfde.


De ruime en lichte laagbouw huisvest eigenlijk 3 kleine dagverblijven. Elk verblijf bestaat uit maximaal 3 groepen rond een eigen speelplein. Ook hier werken we met Peuterplein en de Gordonmethode.

Buiten is het groen
KDV de Toverlantaarn is een prachtige, groene locatie waar kinderen iedere dag buiten spelen. Op alle drie de speelpleinen hebben we kleine kruiden- en moestuintjes. Er staan bloembakken die in de lente veranderen in een kleurrijk bloemenfestijn. In de gezamenlijk grote moestuin zaaien we groente en fruit dat we later oogsten en opeten. De kinderen helpen mee met verzorgen. Hier hebben ze alle ruimte om te bewegen en om te ontdekken wat er groeit, kruipt en vliegt!

Toverclub
Dankzij de leuke activiteiten die de pedagogisch medewerkers organiseren, gebeurt er iedere dag iets nieuws. Twee keer per week doet de Toverclub voor peuters er nog een schepje bovenop: lekker bewegen, dansen op allerlei soorten muziek, educatieve spelletjes, veel knutselen, en niet te vergeten, het werk in de moestuin.

Kennismaken met school en de BSO
De Toverclub gaat met kinderen vanaf 3 jaar een keertje op bezoek bij hun toekomstige school en, als ouders dat willen, ook bij onze BSO's. Zo kunnen deze stoere, grote peuters alvast zien waar ze kunnen gaan leren en spelen als ze 4 jaar oud zijn.

Uw kind in goede handen
De meeste pedagogisch medewerkers werken al lang bij kinderdagverblijf de Toverlantaarn. Deze jarenlange ervaring ziet u terug in de goede structuur en de rust op de groepen. De omgang met kinderen volgens de Gordon-methode wordt jaarlijks opgefrist.

Hoe gaat het met mijn kind?
U kunt meekijken met de belevenissen van uw kind via de ouderapp. In deze beveiligde omgeving heeft ieder kind een eigen schriftje. Wekelijks plaatsen we ook foto's. Het ouderportaal is ook bereikbaar via de computer.

Uw kind ook naar KDV de Toverlantaarn?
Ons kinderdagverblijf staat centraal in de Watergraafsmeer. Kom gerust een kijkje nemen en zie hoe het gebouw en de inrichting helemaal is afgestemd op de 'bewoners'. Maak hiervoor een afspraak door te bellen met KDV de Toverlantaarn, 020 - 592 65 00 of de afdeling Klantcontact, 020 - 692 07 90.

Openingstijden
De Toverlantaarn is open van 7.30 tot 18.30 uur. 

De minimale afname is twee hele dagen per week.

Inschrijven

de Toverlantaarn
de Toverlantaarn
Inschrijven

Praktische informatie
De minimale afname is twee hele dagen per week. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Klantcontact.

Kinderdagverblijf de Toverlantaarn
Lorentzlaan 73
1097 KJ Amsterdam
020 - 592 65 00
toverlantaarn@kinderopvang-skw.nl

LRK-nummer: 588295280