Home > Kwaliteit > Gezonde voeding

Gezonde voeding

Eten doen we allemaal, soms zonder na te denken of we wel de goede voedingsstoffen binnen krijgen. Als professionele kinderopvangorganisatie denkt Kinderopvang SKW na over wat gezonde voeding is voor de kinderen die zij onder haar hoede heeft.
Kinderen hebben energie nodig om te functioneren en om te groeien. Om een gezond gewicht te houden is een balans nodig tussen de hoeveelheid energie die kinderen binnen krijgen en de energie die zij verbruiken. "Jong geleerd is oud gedaan", geldt ook voor gezonde voeding.

Met het voedingsbeleid wil SKW:

  • Inzichtelijk maken dat Kinderopvang SKW een bijdrage wil leveren aan de gezondheid van kinderen op korte en op langere termijn;
  • Inzichtelijk maken hoe SKW dat wil doen;
  • Handvatten bieden voor medewerkers om hieraan vorm te geven in de praktijk van alledag.

Borstvoeding & traktaties
Moeders kunnen borstvoeding geven op het kinderdagverblijf of afgekolfde melk meegeven. Anders geven wij opvolgmelk uit het standaardassortiment.

We zijn voorstander van gezonde traktaties bij verjaardagen van kinderen en medewerkers. Maar we doen niet moeilijk over wat strooigoed tijdens Sinterklaas of een ijsje bij warm weer. Het Voedingscentrum heeft tips voor leuke, makkelijke en gezonde traktaties op kinderdagverblijven of buitenschoolse opvang.

Het volledige voedingsbeleid van SKW vindt u HIER