Home > Nieuws

De Amstel buiten nóg mooier!

04 July 2017

Kinderdagverblijf de Amstel heeft de tuin aangepast. Er is een hele mooie heuvel gekomen met een glijbaan in het midden waardoor de kinderen zo het gras op glijden. Verder hebben de allerkleinsten van het kinderdagverblijf een eigen babyhoek, waar ze lekker zacht kunnen liggen.De kinderen zijn erg blij met hun nieuwe tuin, er valt veel te ontdekken.

29 juni was het Nationale Modderdag, daar hebben de kinderen van het kinderdagverblijf aan mee gedaan. Ze mochten een schilderij van modder en aarde maken en lekker met hun handen en voeten door de modder en water. Er is niets leuker dan lekker vies worden.

Muizenhuis op Villa Bons?

30 June 2017

Wat hebben we een mooi weer gehad de afgelopen maand! Er is dan ook flink geklust en gebouwd in de buitenwerkplaats op Villa Bons. De hamers, spijkers en zagen werden uit de kast gehaald en de kinderen konden aan de slag met hun bouwwerken. Ook de meiden hadden veel ideeën: muizenhuizen, skateboards en knuffelhotels... Heb ik Goed gezaagd?

Oogsten met de Toverclub

26 May 2017

Het is zover, de spinazie en radijsjes zijn al groot en moeten geoogst worden. Gelukkig krijgt Nives hulp van de peuters tijdens de Toverclub! De kinderen zijn super enthousiast en willen maar al te graag helpen!

Ook is het buiten lekker aan het opwarmen. De badjes zijn gevuld, dus er kan lekker gespetterd en gespatterd worden!

Vakantie bij Villa WSV

18 May 2017

Villa WSV blikt terug op een gezellige meivakantie.
Dat de zon ons een klein beetje in de steek liet, mocht dat de pret niet drukken!
Elke dag zijn wij samen met de kinderen op pad gegaan. Zo hebben wij onder andere een bezoekje gebracht aan de kinderboerderij, waarna de kinderen de dieren hebben nagetekend op de opvang, en natuurlijk mocht een bezoekje aan Artis niet ontbreken. Ook hebben de kinderen de nieuwe vliegers uitgeprobeerd in het Frankendael park en werd er druk gespeeld in de speeltuin.
Van al dat vele spelen,dieren bekijken en creatief bezig zijn krijg je ook best trek,dus werd er regelmatig iets extra's aan de lunch toegevoegd, de zelfgemaakte pannenkoeken blijven favoriet!!

Sommige kinderen maakten foto's van alle dieren die we deze week tegenkwamen. De foto bij dit artikel is gemaakt door Kay, een geboren fotograaf!

Wij kijken uit naar de volgende vakantie!

Wakker worden bij VSO WSV

16 March 2017

Elke ochtend opent Villa WSV haar deuren voor de kinderen die gebruik maken van de voorschoolse opvang. Nadat de jassen en tassen zijn opgehangen en pappa of mamma nog even gedag worden gezegd, kan er worden gespeeld tot de kinderen naar school gaan. Een spelletje spelen met de juf, een mooie tekening maken of nog even wakker worden met een boekje op de bank. Soms drinken wij ook samen een kopje thee met elkaar. Als het uur bijna voorbij is ruimen wij gezamenlijk al het speelgoed op, en zorgen wij dat iedereen zijn jas en tas bij zich heeft. Als de school open gaat brengen wij alle kinderen naar de klas en kan de schooldag beginnen!

Bezoek aan de Hiswa

13 March 2017

Op woensdag 8 maart brachten Villa Bons en Villa Newton gezamenlijk een bezoek aan de HISWA. Villa Newton mocht langer blijven voor een extra uitgebreid dagprogramma en ook op de donderdag en vrijdag daarna mocht er een groep van deze vestiging hiernaartoe. In het beursgebouw van de RAI en het terrein eromheen, had men, speciaal voor de kinderen, een geweldig leuk programma samengesteld waar de kinderen van alles van konden bekijken, - ontdekken, - doen en - leren. Zo was er een KidsLab waar proefjes konden worden gedaan, er werd gesport en buiten kon worden gevaren met zowel een elektrische boot als met een zeilboot.

Verder was er de mogelijkheid om zeewierpannenkoeken te bakken en zeewiersmoothie te proeven. Er was een reuze trampoline waarop de kinderen heerlijk konden springen en salto's op konden maken, er was een elektrische, wild rond draaiende wiebelsurfplank om op te balanceren, er waren virtual reality brillen met een heel spannende film erop en nog zoveel meer. Al met: superdagen!!!

SKW in 2016 geschillenvrij

28 February 2017
Sinds vorig jaar is Kinderopvang Watergraafsmeer aangesloten bij de nieuwe, verplicht gestelde, Geschillencommissie Kinderopvang. Aangenaam verrast waren we toen we van hen niet alleen een brief kregen waarin stond dat SKW en al haar locaties in 2016 geschillenvrij zijn geweest, maar dat alle locaties ook een certificaat kregen opgestuurd. U kunt de brief HIER lezen. Het mooie certificaat ziet u HIER.

Schaatsplezier met Villa Bons

27 February 2017

Wat hebben we veel plezier gehad op het ijs dit jaar! Nu loopt het schaatsseizoen bijna op z'n einde en zet de Jaap Edenbaan de ijsmachines uit.
Afgelopen seizoen konden kinderen die het leuk vonden om mee te gaan zich opgeven. Iedere donderdag vertrok er een groep vanaf Villa Bons, ze namen eigen schaatsen en handschoenen mee.
Op de schaatsbaan werden er heel veel rondjes geschaatst op de 400-meterbaan, en ook werd er tikkertje gespeeld.

Bedankt voor al jullie inzet en gezelligheid lieve sportieve Griffioenen en Centaurs,

tot volgend schaatsjaar.
«  10  11  12  13  14  15  16  »