Home > Buitenschoolse opvang > Villa de Amstel

Buitenschoolse opvang Villa de Amstel

In het Amstelkwartier, aan de rand van de Watergraafsmeer, zorgen onze ervaren pedagogisch medewerkers voor plezierige en professionele buitenschoolse opvang. De VSO/BSO zit in een aparte vleugel van het Montessori Kind Centrum De Amstel, met ruime lokalen en veel speelmogelijkheden. Als leerlingen naar een BSO gaan, gaan ze bijna allemaal naar Villa de Amstel.

De BSO-vleugel is speciaal gebouwd en ingericht om kinderen van 4 tot 13 op te vangen. Met royale lokalen, een speelzaal en aparte speelplaatsen voor jongere en voor oudere kinderen.

Alles voor uw kind bij elkaar
In het Montessori Kind Centrum zitten alle voorzieningen voor het kind bij elkaar. STAIJ verzorgt de openbare basisschool, Dynamo de voorschool en SKW het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang. Als er iets te vieren valt, doen we dat met z'n allen.

Montessori
De medewerkers 'helpen de kinderen het zelf te doen', zoals het gedachtegoed van Maria Montessori vaak wordt samengevat. Alle partijen van het MKC werken met deze pedagogische visie bij de inrichting, het dagritme en de communicatie met kinderen.

Iedere activiteit z'n eigen plek
Elke school- en vakantiedag houden we uw kind leuk en leerzaam bezig met gevarieerde activiteiten. Onze pedagogisch medewerkers letten daarbij op wat uw kind graag wil en aankan.

Voor veel activiteiten heeft onze BSO een aparte hoek of ruimte:

  • Keuken
  • Huishoek
  • Bouwhoek
  • Maakplaats
  • Loungeplek om te lezen

Villa Specials
Boven op de 'gewone' activiteiten organiseren we meerdere keren per week Villa Specials, korte series van gratis workshops. Uw kind bepaalt zelf of het zin heeft om mee te doen. Voor bepaalde Villa Specials is er een vrije inloop en kunnen er elke week andere kinderen meedoen. Is er een Villa Special waar een paar weken gewerkt wordt rond een eindproduct, wordt er verwacht van de kinderen dat zij elke week aansluiten bij deze Villa Special.
Voor de Villa Specials nodigen we een deskundige uit of we maken we gebruik van de speciale talenten van onze pedagogisch medewerkers. Een greep uit het aanbod:

  • Sport en Spel
  • Houtbewerking
  • Koken
  • Tekenen
  • Muziek

Buiten is het groen
Bij Kinderopvang Watergraafsmeer vinden we het belangrijk om iedere dag buiten te spelen. Voor de kleuters is er een speelplaats met grote zandbak, waterpomp en genoeg ruimte om te voetballen, te fietsen of tikkertje te doen. Met veel speelmaterialen en speeltoestellen valt er genoeg te kiezen.
Voor de oudere kinderen is er een andere grote speelplaats met een mooi voetbalveld, een klimrek en veel ruimte om te rennen. De kleuters spelen hier onder toezicht van een medewerker.
In onze moestuinbakken verbouwen we paprika's, tomaten en aardbeien, waar we in de zomer lekker van kunnen snoepen.

Elke dag bekende gezichten
Het vaste, pedagogisch team van buitenschoolse opvang Villa de Amstel bestaat uit mannen en vrouwen van verschillende leeftijden en met verschillende talenten. Samen verzorgen en vermaken zij uw kind voor en na school. Er zijn dus iedere dag bekende gezichten.

Hoe gaat het met mijn kind?
De ervaren pedagogisch medewerkers werken met plezier en passie voor kinderen. Ze worden geschoold in de Montessorivisie door het team van de basisschool.

U kunt meekijken met de belevenissen van uw kind via de ouderapp. In deze beveiligde omgeving heeft ieder kind een eigen fotodagboek. Wekelijks plaatsen we ook foto's. Het ouderportaal is ook bereikbaar via de computer.

Uw kind ook naar BSO Villa de Amstel?
Onze villa staat in het Amstelkwartier aan de rand van de Watergraafsmeer. Kom gerust een kijkje nemen en zie hoe het gebouw en de inrichting helemaal is afgestemd op de 'bewoners'. Maak hiervoor een afspraak door te bellen met BSO Villa de Amstel, 020 - 370 67 05 of de afdeling Klantcontact, 020 - 692 07 90.

Villa de Amstel
Villa de Amstel
Inschrijven

Praktische informatie
Elke schooldag open zodra de school uitgaat tot 18.30 uur. Tijdens vakantiedagen en andere lesvrije dagen van 8.00 tot 18.30 uur.

Buitenschoolse opvang Villa de Amstel
Welnastraat 845
1096 GJ Amsterdam
020 - 370 67 05
deamstel@kinderopvang-skw.nl

LRK-nummer: 577265970