Home > Nieuws

Een woensdag op Villa WSV

20 February 2017

De woensdagmiddagen op Villa WSV staan vol met leuke activiteiten. Op deze dag halen we de kinderen van school en na een boterham of warme tosti gaan we altijd op stap! Afgelopen woensdagen zijn we naar de Popinpark geweest, naar de nationale voorleesdagen en lekker buiten viesge worden en uiteraard lekker gespeeld.

Villa specials op BSO de Amstel

02 February 2017

Op de BSO zijn na de vakantie de villa specials weer begonnen. Op de maakplaats wordt flink getimmerd.

De tissue lessen in de gymzaal zijn ook populair onder de kinderen. Deze vorm van luchtacrobatiek is heel erg goed voor het zelfvertrouwen van het kind. Je leert op verschillende manieren te klimmen, hangt in verschillende houdingen en als je durft laat je je beheerst vallen.

De BSO blijft groeien, er is een nieuwe groep gestart na de kerstvakantie. De Vleermuizen is een 7+ groep. De kinderen zijn doorgestroomd uit de andere groepen naar de Vleermuizen. Deze groep is ingericht voor de oudere kinderen en heeft bijvoorbeeld meer materialen gericht op bouwen en techniek. Zo is er meer Lego, waaronder Lego Technic waar onze jonge ontwerpers zich vol overgave op storten.

Voorleesontbijt op de Toverlantaarn

02 February 2017

Wat een feestje was het afgelopen donderdag. De nationale voorleesweek was woensdag al van start gegaan, maar het voorleesontbijt op de Toverlantaarn werd donderdag gevierd! Sommige kinderen en zelfs medewerkers verschenen in pyjama op de groep. Met elkaar werd gesmikkeld van een lekker bolletje, een gekookt eitje en nog meer. Papa's en mama's hadden tijd gemaakt om een verhaaltje op de groep te komen voorlezen. Als een van de mama's dan ook nog eens n bekende schrijfster is, kan het feestje helemaal niet meer stuk!


Ook op de Amstel werd voorgelezen. En hoe leuk is het als je eigen pappa of mama ook op het kinderdagverblijf een boekje voorleest. Sommige kinderen kennen het boekje van Kleine Walvis al zo goed dat ze het zelf voor kunnen lezen. Dat is pas leuk: voorlezen voor de andere kinderen uit de groep terwijl je nog geen 4 jaar bent!

Moviemakers in beeld

27 January 2017

Donderdag 26 januari was het dan eindelijk zover: de kinderen van Villa Newton en Villa WSV die hadden meegedaan aan de workshop van de "MovieMakers" hielden hun eindpresentatie. Alle kinderen van deze BSO's waren uitgenodigd, net als de ouders van de deelnemende kinderen. De ontvangst was al spectaculair: aankomen over een heuse, zelfgemaakte rode loper van stof en papier. De kinderen hadden de movie zelf bedacht, gespeeld en gefilmd en ook de presentatie op de grote tv in het medialokaal van Villa Newton werd door hen verzorgd. De belangstelling en het enthousiasme waren groot. Wie weet worden de deelnemers ooit nog ware YouTube-sterren!!!

Kerst op Villa Newton

22 December 2016

Maandag 19 december hebben de oudere kinderen van Villa Newton meegeholpen om de Villa te versieren met prachtige kerstdecoraties.

Sinethemba

28 November 2016
Weet u het nog? In 2014 maakten de kinderen bij SKW allerlei mooie dingen die werden verkocht om met het geld een bijdrage te leveren aan de bouw van een kinderdagverblijf in een township van Kaapstad. Het gaat erg goed met dit kinderdagverblijf. Niet alleen een mooi gebouw, maar ook de (pedagogische) deskundigheidsbevordering van de medewerkers en de begeleiding van de locatiemanager levert fijne resultaten. Het is nu bijna zomer in Kaapstad en onderstaande foto laat zien dat ook daar een moestuin wordt bijgehouden. wat een grote!

Sint Maarten op de Toverlantaarn

25 November 2016
'Elf november is de dag', 'Sinte, Sinte Maarten, de koeien hebben staarten', 'Sinte Maarten had een muis die moest naar het ziekenhuis'. Al een paar hoor je alle liedjes klinken door de Toverlantaarn, want er moet goed worden geoefend voor de grote dag!


Extra ophaalservice BSO

03 April 2015

Zit uw kind al op een van onze BSO's en het gaat naar de Day a Week School, dan hoeft u voor het ophalen niets te regelen. Als extra service blijft SKW dat gewoon doen. Dat lijkt ons wel zo prettig voor u en uw kind. Voor u scheelt dat gedoe met vervoer en uw kind kan na school op alle dagen blijven spelen met vriendjes en vriendinnetjes.

De Day a Week School in Oost zit in de Dapperschool en biedt onderwijs aan cognitief talentvolle leerlingen die uitblinken qua leerprestaties en denkstrategieën en behoefte hebben aan meer uitdaging dan dat het reguliere onderwijs hen kan bieden.

«  10  11  12  13  14  15  16  »