Home > Kinderdagverblijven > de Amstel

Kinderdagverblijf de Amstel

Het transparante, lichte gebouw van kinderdagverblijf de Amstel is ingericht volgens de ideeën van Maria Montessori. Aan de rand van de Watergraafsmeer, in het Amstelkwartier, zorgen onze ervaren pedagogisch medewerkers voor een evenwichtig dagprogramma met rust en activiteiten in harmonie met de natuur.


De drie intieme groepsruimtes liggen aan een brede speelgang. Buiten is het groen. Er ligt echt gras. Verder is er een (moes)tuin, een plein en een speelheuvel. Door de overkapping kunnen we ook bij regen naar buiten.

Alles voor uw kind bij elkaar
In het Montessori Kind Centrum zitten alle voorzieningen voor het kind bij elkaar. STAIJ verzorgt de openbare basisschool, Dynamo de voorschool en SKW het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang. Onder bepaalde voorwaarden krijgen kinderen van KDV de Amstel voorrang bij plaatsing op de basisschool.

Voor elk kind een geschikte groep
Sommige kinderen ontwikkelen zich beter in een groep met leeftijdsgenootjes. Anderen juist tussen kinderen van verschillende leeftijden. Daarom heeft kinderdagverblijf de Amstel een aparte babygroep, een peutergroep en een groep met kinderen van 0 tot 4 jaar.

Montessori
De medewerkers 'helpen de kinderen het zelf te doen', zoals het gedachtegoed van Maria Montessori vaak wordt samengevat. Alle partijen van het MKC werken met deze pedagogische visie bij: de inrichting, de gebruikte materialen en de omgang en communicatie met kinderen. Daarmee is de doorgaande lijn met de basisschool gewaarborgd.

Thema's & Toverclub
Elke maand is er een nieuw thema met een thematafel en afwisselende activiteiten voor jong en oud. Een paar keer per week is er de Toverclub voor oudere kinderen die wat meer uitdaging nodig hebben. Dan wordt er bijvoorbeeld gedanst en gekookt samen met de jongsten van de BSO. De groene en actieve mogelijkheden voor de deur buiten we zo veel mogelijk uit.

Genieten van de natuur
Buiten spelen is gezond en goed voor de motorische ontwikkeling van uw kind. En buiten zijn weer allemaal nieuwe dingen te ontdekken. In onze tuin staan moestuinbakken waar de tomaten, aardbeien en paprika's volop groeien. Het zand in de zandbak kruipt tussen de kindervingertjes en -teentjes. Het gras ruikt fris en kriebelt. Er is een heuveltje om van af te rollen en een wilgenhut om in te verstoppen. Er zijn ballen om te stuiteren en fietsjes om eindeloos rondjes mee te rijden op het plein.

Hoe gaat het met mijn kind?
De ervaren pedagogisch medewerkers (mbo en hbo) zorgen met plezier en passie voor de kinderen. Ze worden geschoold in de Montessorivisie door en met het team van de basisschool.

U kunt meekijken met de belevenissen van uw kind via de ouderapp. In deze beveiligde omgeving heeft ieder kind een eigen schriftje. Wekelijks plaatsen we ook foto's. Het ouderportaal is ook bereikbaar via de computer.

Uw kind ook naar KDV de Amstel?
Ons kinderdagverblijf staat in het Amstelkwartier aan de rand van de Watergraafsmeer. Kom gerust een kijkje nemen en zie hoe het gebouw en de inrichting helemaal is afgestemd op de 'bewoners'. Maak hiervoor een afspraak door te bellen met KDV de Amstel, 020 - 233 45 09 of de afdeling Klantcontact, 020 - 692 07 90.

Openingstijden
KDV de Amstel is open van 7.30 tot 18.30 uur.

De minimale afname is twee hele dagen per week.

Het Montessori Kind Centrum heeft een eigen website www.mkcdeamstel.nl.

Inschrijven

de Amstel
Inschrijven
Praktische Informatie
De minimale afname is twee hele dagen per week. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Klantcontact.

Kinderdagverblijf De Amstel
Welnastraat 843
1096 GJ Amsterdam
020 - 233 45 09
deamstel@kinderopvang-skw.nl

LRK-nummer: 628769842