Home > Nieuws

Vliegende Villa Special bij Villa de Amstel

22 juli 2019

Voor de zomervakantie hadden we een Villa Special over bijen en hommels.
De kinderen leerde over de verschillende stadia in de ontwikkeling van de bij. De stadia begon bij eitje en eindigde in een bij. We hadden er zoekkaarten en informatieboeken bij.
Het was een heel leuke en leerzame Villa Special.

Zomerfeest bij de Toverlantaarn

22 juli 2019

Ons jaarlijkse zomerfeest was ook dit jaar weer een groot succes!
Het thema was "onze groene droom".

De kinderen hadden genoeg te doen, terwijl de ouders genoten van een heerlijk hapje en drankje. Zo konden de kinderen een zaadje of plantje planten in onze moestuin, werd het vuil gesorteerd in de daarvoor bestemde bakken en natuurlijk kon het schminken, blikgooien, smullen van zelfgemaakte ijsjes en visjes vangen niet ontbreken!

Kunstzinnige samenwerking bij Kinderverblijf de Amstel

16 juli 2019

In de maanden mei en juni heeft kinderdagverblijf de Amstel samengewerkt met de school aan het thema kunst. De kinderen hebben met allerlei materialen gewerkt en ook het leren van de verschillende kleuren en vormen is aan bod gekomen.

We hebben werkjes met kralen en piepschuim gemaakt. Daarnaast zijn we op verschillende manieren met verf bezig geweest. Natuurlijk mocht de klei ook niet ontbreken.

De oudste peuters mochten ook mee met een uitstapje naar het Cobra museum. Daarnaast hebben ze meegewerkt aan een mozaïek project.

Het was een leuke samenwerking en we hopen in de toekomst nog meer van deze projecten met school samen te kunnen ondernemen.Een heerlijk zomerfeest bij Villa Newton

01 juli 2019

Afgelopen dinsdag 25 juni was het zomerfeest op Villa Newton. Het was prachtig weer! We hadden heerlijke hapjes en leuke activiteiten en spelletjes. Zo kon je je laten masseren door één van de pedagogisch medewerkers. Dit viel in smaak, want er stond de hele middag een lange rij. Als de kinderen alle spelletjes hadden gedaan, konden ze een lekker ijsje halen. Het was een groot succes!

telefonisch niet bereikbaar

21 juni 2019
In verband met de omzetting naar VOIP zijn wij vrijdag 21 juni telefonisch slecht bereikbaar. 
U kunt wel mailen: info@kinderopvang-skw.nl

Prachtige theatervoorstelling bij Villa Newton

15 mei 2019

Donderdag 11 april was er op Villa Newton een theatervoorstelling over 'Sjaak en de bonenstaak'. De voorstelling was volledig in elkaar gezet door de kinderen, onder begeleiding 2 pedagogisch medewerkers. Er is de afgelopen 2 maanden hard gewerkt aan het maken van mooie kostuums, fantastische decorstukken en hard geoefend op de tekst. Het resultaat was dan ook fantastisch om naar te kijken!

Mini Koningsspelen op de Toverlantaarn!

15 mei 2019

Op vrijdag 26 april hebben wij de Koningsspelen georganiseerd om het belang van bewegen voor jonge kinderen extra onder de aandacht te brengen.

Het ontwikkelen van de motorische vaardigheden bij jonge kinderen vraagt voldoende 'oefenruimte' in een verrijkte omgeving, een omgeving waar ruimte is om nieuwe ervaringen op te doen. Bewegen is een belangrijk onderdeel van deze verrijkte omgeving.

We kunnen heel veel betekenen voor een kind door deze ruimte te creëren in de vorm van spelaanbod, mee spelen, een voorbeeld zijn en stimuleren. Samen rollen op een kleed, kiekeboe, tikkertje, klimmen of een partijtje voetbal versterken niet alleen de spieren maar ondersteunen vooral ook de ontwikkeling van het kinderbrein. Om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen heeft het kinderbrein uitdaging nodig. Door deze uitdaging te bieden in een verrijkte omgeving, krijgt het brein hiertoe alle kans. Door de lichamelijke en motorische ontwikkeling wordt de bewegingsvrijheid van kinderen groter en kunnen ze steeds meer van de wereld om zich heen te verkennen.

Maar bovenal hebben wij enorm veel plezier met elkaar gehad!!!!

Kreeg u geen reactie op uw email?

11 mei 2019
Inmiddels is de internetstoring verholpen. 
Het lijkt er op dat wij al onze emails hebben ontvangen, maar dat is niet helemaal zeker.
Heeft u ons tussen zaterdagmiddag 4 mei en donderdagochtend 9 mei een email gestuurd en nog geen reactie van ons ontvangen? Wilt u dan uw email opnieuw opsturen of ons even bellen?
Bij voorbaat onze dank!
«  4  5  6  7  8  9  10  »