Home > Nieuws

Voorleesontbijt op de Toverlantaarn

02 februari 2017

Wat een feestje was het afgelopen donderdag. De nationale voorleesweek was woensdag al van start gegaan, maar het voorleesontbijt op de Toverlantaarn werd donderdag gevierd! Sommige kinderen en zelfs medewerkers verschenen in pyjama op de groep. Met elkaar werd gesmikkeld van een lekker bolletje, een gekookt eitje en nog meer. Papa's en mama's hadden tijd gemaakt om een verhaaltje op de groep te komen voorlezen. Als een van de mama's dan ook nog eens n bekende schrijfster is, kan het feestje helemaal niet meer stuk!


Ook op de Amstel werd voorgelezen. En hoe leuk is het als je eigen pappa of mama ook op het kinderdagverblijf een boekje voorleest. Sommige kinderen kennen het boekje van Kleine Walvis al zo goed dat ze het zelf voor kunnen lezen. Dat is pas leuk: voorlezen voor de andere kinderen uit de groep terwijl je nog geen 4 jaar bent!

Moviemakers in beeld

27 januari 2017

Donderdag 26 januari was het dan eindelijk zover: de kinderen van Villa Newton en Villa WSV die hadden meegedaan aan de workshop van de "MovieMakers" hielden hun eindpresentatie. Alle kinderen van deze BSO's waren uitgenodigd, net als de ouders van de deelnemende kinderen. De ontvangst was al spectaculair: aankomen over een heuse, zelfgemaakte rode loper van stof en papier. De kinderen hadden de movie zelf bedacht, gespeeld en gefilmd en ook de presentatie op de grote tv in het medialokaal van Villa Newton werd door hen verzorgd. De belangstelling en het enthousiasme waren groot. Wie weet worden de deelnemers ooit nog ware YouTube-sterren!!!

Kerst op Villa Newton

22 december 2016

Maandag 19 december hebben de oudere kinderen van Villa Newton meegeholpen om de Villa te versieren met prachtige kerstdecoraties.

Sinethemba

28 november 2016
Weet u het nog? In 2014 maakten de kinderen bij SKW allerlei mooie dingen die werden verkocht om met het geld een bijdrage te leveren aan de bouw van een kinderdagverblijf in een township van Kaapstad. Het gaat erg goed met dit kinderdagverblijf. Niet alleen een mooi gebouw, maar ook de (pedagogische) deskundigheidsbevordering van de medewerkers en de begeleiding van de locatiemanager levert fijne resultaten. Het is nu bijna zomer in Kaapstad en onderstaande foto laat zien dat ook daar een moestuin wordt bijgehouden. wat een grote!

Sint Maarten op de Toverlantaarn

25 november 2016
'Elf november is de dag', 'Sinte, Sinte Maarten, de koeien hebben staarten', 'Sinte Maarten had een muis die moest naar het ziekenhuis'. Al een paar hoor je alle liedjes klinken door de Toverlantaarn, want er moet goed worden geoefend voor de grote dag!


Extra ophaalservice BSO

03 april 2015

Zit uw kind al op een van onze BSO's en het gaat naar de Day a Week School, dan hoeft u voor het ophalen niets te regelen. Als extra service blijft SKW dat gewoon doen. Dat lijkt ons wel zo prettig voor u en uw kind. Voor u scheelt dat gedoe met vervoer en uw kind kan na school op alle dagen blijven spelen met vriendjes en vriendinnetjes.

De Day a Week School in Oost zit in de Dapperschool en biedt onderwijs aan cognitief talentvolle leerlingen die uitblinken qua leerprestaties en denkstrategieën en behoefte hebben aan meer uitdaging dan dat het reguliere onderwijs hen kan bieden.

Klanttevredenheidsonderzoek

27 maart 2015

Om de paar jaar meten we de tevredenheid van onze klanten. Begin 2015 is dat weer gebeurd. We laten dat zodanig uitvoeren dat we een vergelijk kunnen maken met andere kinderopvangorganisaties.

Ruim driekwart van de ouders waardeert ons met een 8 of hoger. Onze kinderdagverblijven scoren even goed als het landelijk gemiddelde. Onze buitenschoolse opvang zit daar ruim boven.

Waar ouders vooral op letten
De twee belangrijkste factoren waar ouders ons op beoordelen zijn:

  • Stabiele pedagogische omgeving. Daarmee bedoelen zij vaste gezichten op de groep, opvang in dezelfde groepsruimte, een mix van stimuleren en kinderen hun eigen gang laten gaan, werkwijze gericht op de ontwikkeling(sfase) van kinderen, kinderen volgen in hun ontwikkeling en een goede communicatie daarover tussen de pedagogisch medewerkers en de ouders.
  • Flexibiliteit van de organisatie. Dat betekent keuze voor opvang vanaf 07.30 uur, halve dagopvang, "school dicht is BSO open", kinderen ophalen na een sportdag en het ruilbeleid.

Het is lastig deze twee factoren te combineren, maar volgens ouders slagen we daar regelmatig in.

De SKW App

16 januari 2015
Kinderopvang Watergraafsmeer heeft nu zijn eigen App! Als klant van SKW kunt u via de App informatie, belevenissen en foto's van uw kind uitwisselen met de opvang. Zo hoeft u niets te missen van de belangrijkste gebeurtenissen van uw kind op de opvang. En dat direct binnen handbereik, op uw telefoon of tablet. KDV de Tovertuin, KDV de Amstel en Villa de Amstel werken nu al met de App. Kijk in uw Appstore onder Kinderopvang SKW.
«  1  2  3  4  5  6  7  »