Home > Nieuws

Wakker worden bij VSO WSV

16 maart 2017

Elke ochtend opent Villa WSV haar deuren voor de kinderen die gebruik maken van de voorschoolse opvang. Nadat de jassen en tassen zijn opgehangen en pappa of mamma nog even gedag worden gezegd, kan er worden gespeeld tot de kinderen naar school gaan. Een spelletje spelen met de juf, een mooie tekening maken of nog even wakker worden met een boekje op de bank. Soms drinken wij ook samen een kopje thee met elkaar. Als het uur bijna voorbij is ruimen wij gezamenlijk al het speelgoed op, en zorgen wij dat iedereen zijn jas en tas bij zich heeft. Als de school open gaat brengen wij alle kinderen naar de klas en kan de schooldag beginnen!

Bezoek aan de Hiswa

13 maart 2017

Op woensdag 8 maart brachten Villa Bons en Villa Newton gezamenlijk een bezoek aan de HISWA. Villa Newton mocht langer blijven voor een extra uitgebreid dagprogramma en ook op de donderdag en vrijdag daarna mocht er een groep van deze vestiging hiernaartoe. In het beursgebouw van de RAI en het terrein eromheen, had men, speciaal voor de kinderen, een geweldig leuk programma samengesteld waar de kinderen van alles van konden bekijken, - ontdekken, - doen en - leren. Zo was er een KidsLab waar proefjes konden worden gedaan, er werd gesport en buiten kon worden gevaren met zowel een elektrische boot als met een zeilboot.

Verder was er de mogelijkheid om zeewierpannenkoeken te bakken en zeewiersmoothie te proeven. Er was een reuze trampoline waarop de kinderen heerlijk konden springen en salto's op konden maken, er was een elektrische, wild rond draaiende wiebelsurfplank om op te balanceren, er waren virtual reality brillen met een heel spannende film erop en nog zoveel meer. Al met: superdagen!!!

SKW in 2016 geschillenvrij

28 februari 2017
Sinds vorig jaar is Kinderopvang Watergraafsmeer aangesloten bij de nieuwe, verplicht gestelde, Geschillencommissie Kinderopvang. Aangenaam verrast waren we toen we van hen niet alleen een brief kregen waarin stond dat SKW en al haar locaties in 2016 geschillenvrij zijn geweest, maar dat alle locaties ook een certificaat kregen opgestuurd. U kunt de brief HIER lezen. Het mooie certificaat ziet u HIER.

Schaatsplezier met Villa Bons

27 februari 2017

Wat hebben we veel plezier gehad op het ijs dit jaar! Nu loopt het schaatsseizoen bijna op z'n einde en zet de Jaap Edenbaan de ijsmachines uit.
Afgelopen seizoen konden kinderen die het leuk vonden om mee te gaan zich opgeven. Iedere donderdag vertrok er een groep vanaf Villa Bons, ze namen eigen schaatsen en handschoenen mee.
Op de schaatsbaan werden er heel veel rondjes geschaatst op de 400-meterbaan, en ook werd er tikkertje gespeeld.

Bedankt voor al jullie inzet en gezelligheid lieve sportieve Griffioenen en Centaurs,

tot volgend schaatsjaar.

Een woensdag op Villa WSV

20 februari 2017

De woensdagmiddagen op Villa WSV staan vol met leuke activiteiten. Op deze dag halen we de kinderen van school en na een boterham of warme tosti gaan we altijd op stap! Afgelopen woensdagen zijn we naar de Popinpark geweest, naar de nationale voorleesdagen en lekker buiten viesge worden en uiteraard lekker gespeeld.

Villa specials op BSO de Amstel

02 februari 2017

Op de BSO zijn na de vakantie de villa specials weer begonnen. Op de maakplaats wordt flink getimmerd.

De tissue lessen in de gymzaal zijn ook populair onder de kinderen. Deze vorm van luchtacrobatiek is heel erg goed voor het zelfvertrouwen van het kind. Je leert op verschillende manieren te klimmen, hangt in verschillende houdingen en als je durft laat je je beheerst vallen.

De BSO blijft groeien, er is een nieuwe groep gestart na de kerstvakantie. De Vleermuizen is een 7+ groep. De kinderen zijn doorgestroomd uit de andere groepen naar de Vleermuizen. Deze groep is ingericht voor de oudere kinderen en heeft bijvoorbeeld meer materialen gericht op bouwen en techniek. Zo is er meer Lego, waaronder Lego Technic waar onze jonge ontwerpers zich vol overgave op storten.

Voorleesontbijt op de Toverlantaarn

02 februari 2017

Wat een feestje was het afgelopen donderdag. De nationale voorleesweek was woensdag al van start gegaan, maar het voorleesontbijt op de Toverlantaarn werd donderdag gevierd! Sommige kinderen en zelfs medewerkers verschenen in pyjama op de groep. Met elkaar werd gesmikkeld van een lekker bolletje, een gekookt eitje en nog meer. Papa's en mama's hadden tijd gemaakt om een verhaaltje op de groep te komen voorlezen. Als een van de mama's dan ook nog eens n bekende schrijfster is, kan het feestje helemaal niet meer stuk!


Ook op de Amstel werd voorgelezen. En hoe leuk is het als je eigen pappa of mama ook op het kinderdagverblijf een boekje voorleest. Sommige kinderen kennen het boekje van Kleine Walvis al zo goed dat ze het zelf voor kunnen lezen. Dat is pas leuk: voorlezen voor de andere kinderen uit de groep terwijl je nog geen 4 jaar bent!

Moviemakers in beeld

27 januari 2017

Donderdag 26 januari was het dan eindelijk zover: de kinderen van Villa Newton en Villa WSV die hadden meegedaan aan de workshop van de "MovieMakers" hielden hun eindpresentatie. Alle kinderen van deze BSO's waren uitgenodigd, net als de ouders van de deelnemende kinderen. De ontvangst was al spectaculair: aankomen over een heuse, zelfgemaakte rode loper van stof en papier. De kinderen hadden de movie zelf bedacht, gespeeld en gefilmd en ook de presentatie op de grote tv in het medialokaal van Villa Newton werd door hen verzorgd. De belangstelling en het enthousiasme waren groot. Wie weet worden de deelnemers ooit nog ware YouTube-sterren!!!

«  1  2  3  4  5  6  7  »