Home > Nieuws > Brief van Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Brief van Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

18 March 2020

Aan iedereen die betrokken is bij de kinderopvang in Nederland,

Beste hardwerkende collega's,

We bevinden ons in een zeer moeilijke periode. Het coronavirus dwingt ons maatregelen te nemen die van grote invloed zijn op ons dagelijks leven. Dat vraagt wat van ons allemaal, maar zeker ook van jullie als medewerkers in de kinderopvang sector. Daarom wil ik jullie enorm bedanken voor de snelle en inventieve wijze waarop de kinderopvang binnen 12 uur na afkondiging van het sluiten van de scholen en de kinderopvang geregeld was voor mensen in cruciale beroepen. Vanaf maandag stonden jullie meteen klaar om alle kinderen op te vangen van (een) ouder(s) met een cruciaal beroep. Het is heel waardevol dat jullie die kinderen – ondanks de stressvolle situatie waarin ouders en kinderen zich soms bevinden – een mooie en ontwikkelrijke dag bieden. Ik heb veel waardering voor jullie inzet en hoe jullie dat zo snel met elkaar hebben opgepakt.
Het kabinet heeft vandaag een groot pakket economische steunmaatregelen aangekondigd. Ook de kinderopvang krijgt volop aandacht. Ik span mij maximaal in om oplossingen te zoeken waardoor de ouderbijdrage in deze crisis achteraf gerepareerd kan worden. Zodra ik daarover meer kan melden, kom ik daar bij jullie op terug.
Nogmaals, heel veel dank voor jullie waardevolle inzet, veerkracht en jullie harde werken. Hierdoor kunnen mensen die we keihard nodig hebben, zoals zorgmedewerkers, de politie, de voedingsindustrie, hun werk blijven doen. Samen moeten wij elkaar door deze crisis heen helpen. We laten u niet in de steek.

Hartelijke groet,

Tamara van Ark,
Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid