Home > Nieuws

De winter is nu echt onderweg

06 november 2017
We kunnen er niet meer omheen: dachten we twee maanden geleden bij "ijs" nog aan lekkere ijsjes, inmiddels denken we daarbij aan schaatsen en winterpret.
Op MKC de Amstel staat ons in december naast het groot Sinterklaasfeest ook het midwinterfeest te wachten. Alle schoolkinderen en peuters vieren het midwinterdiner en voor de ouders is er een drankje in de school. zo sluiten we gezamenlijk 2017 af met elkaar!


5 Oktober staking: BSO open

25 september 2017
SKW zegt niet voor niets "School dicht - BSO open", dat geldt ook voor de stakingsdag op 5 oktober.
Als u voor uw kind een contract heeft voor de donderdag, dan is het 5 oktober welkom vanaf 8 uur!

Zomaar wat vakantieactiviteiten op de BSO

05 september 2017

De oudere kinderen van Villa Newton zijn in de zomervakantie met de trein naar Zandvoort geweest. Hier bevindt zich een geweldig leuke "Gamehall" vol vrolijk verlichte kermisattracties en computerspellen waarbij je bv. op een motor kunt zitten, in een auto - of waarbij je op skiërs kunt staan, kunt dansen of touwtjespringen met lichtjes. Een waar feest voor de kinderen!

Na hier heerlijk te hebben gespeeld, is de groep nog even om de hoek gaan uitwaaien op het strand. Het was een topdag.

In de laatste week op donderdag is er fanatiek gekookt door de kinderen. Zij mochten zelf aangeven wat ze graag wilden maken en kwamen ook met gezonde ideeën aan. Zo werd er een heerlijke groentesoep, tomatensoep, krentenbolletjes en perencakes gemaakt. Iedereen kon zelf kiezen waaraan hij meedeed en zo was iedereen ook heel tevreden. Het was een leuke dag ondanks dat de eigenwijze de perencakes niet

allemaal even gaar wilden worden...

De oudere kinderen zijn met z'n allen naar Jeugdland gegaan om daar indrukwekkende, houten bouwwerken te maken. Er werd heel wat afgetimmerd die dag.

Daarnaast mochten de kinderen lekker spelen in de speeltuin of rondneuzen bij de dieren van de kinderboerderij. Gelukkig zat het weer ook mee, hoewel de kinderen van Villa Newton sowieso altijd een uiterst zonnig humeur hebben natuurlijk :-) !!!Brandweer bij de BSO

14 augustus 2017

Afgelopen vrijdag was de brandweer op bezoek bij de Villa's!

Twee brandweermannen kwamen met een echte brandweerauto langs en in groepjes mochten alle kinderen alles bekijken, kregen ze uitleg en mochten ze dingen uitproberen zoals de walkie-talkie, warmtemeter, verschillende brandslangen en zelfs nog even water spuiten!!

Het was een geweldige dag vol indrukken!

De Amstel buiten nóg mooier!

04 juli 2017

Kinderdagverblijf de Amstel heeft de tuin aangepast. Er is een hele mooie heuvel gekomen met een glijbaan in het midden waardoor de kinderen zo het gras op glijden. Verder hebben de allerkleinsten van het kinderdagverblijf een eigen babyhoek, waar ze lekker zacht kunnen liggen.De kinderen zijn erg blij met hun nieuwe tuin, er valt veel te ontdekken.

29 juni was het Nationale Modderdag, daar hebben de kinderen van het kinderdagverblijf aan mee gedaan. Ze mochten een schilderij van modder en aarde maken en lekker met hun handen en voeten door de modder en water. Er is niets leuker dan lekker vies worden.

Muizenhuis op Villa Bons?

30 juni 2017

Wat hebben we een mooi weer gehad de afgelopen maand! Er is dan ook flink geklust en gebouwd in de buitenwerkplaats op Villa Bons. De hamers, spijkers en zagen werden uit de kast gehaald en de kinderen konden aan de slag met hun bouwwerken. Ook de meiden hadden veel ideeën: muizenhuizen, skateboards en knuffelhotels... Heb ik Goed gezaagd?

Oogsten met de Toverclub

26 mei 2017

Het is zover, de spinazie en radijsjes zijn al groot en moeten geoogst worden. Gelukkig krijgt Nives hulp van de peuters tijdens de Toverclub! De kinderen zijn super enthousiast en willen maar al te graag helpen!

Ook is het buiten lekker aan het opwarmen. De badjes zijn gevuld, dus er kan lekker gespetterd en gespatterd worden!

Vakantie bij Villa WSV

18 mei 2017

Villa WSV blikt terug op een gezellige meivakantie.
Dat de zon ons een klein beetje in de steek liet, mocht dat de pret niet drukken!
Elke dag zijn wij samen met de kinderen op pad gegaan. Zo hebben wij onder andere een bezoekje gebracht aan de kinderboerderij, waarna de kinderen de dieren hebben nagetekend op de opvang, en natuurlijk mocht een bezoekje aan Artis niet ontbreken. Ook hebben de kinderen de nieuwe vliegers uitgeprobeerd in het Frankendael park en werd er druk gespeeld in de speeltuin.
Van al dat vele spelen,dieren bekijken en creatief bezig zijn krijg je ook best trek,dus werd er regelmatig iets extra's aan de lunch toegevoegd, de zelfgemaakte pannenkoeken blijven favoriet!!

Sommige kinderen maakten foto's van alle dieren die we deze week tegenkwamen. De foto bij dit artikel is gemaakt door Kay, een geboren fotograaf!

Wij kijken uit naar de volgende vakantie!

«  1  2  3  4  5  6  7  »