Home > Nieuws

Trots op onze kanjers!

23 maart 2018
Medewerksters van Kinderopvang Watergraafsmeer hebben als eersten van Nederland de koptraining van Peuterplein met goed gevolg afgerond. 
Peuterplein is een methode voor het werken met peuters die gebruikt wordt in de vroeg- en voorschoolse educatie.  
Door deze training zijn onze medewerksters nog beter in staat de peuters die aan hun zorgen zijn toevertrouwd te ondersteunen in hun ontwikkeling.
Meer medewerksters van Kinderopvang Watergraafsmeer gaan deze training volgen. 
In de teams van onze kinderdagverblijven hebben we ook officieel erkende babyspecialisten. We zijn echt supertrots op al deze kanjers die mee willen groeien met hun vak en niet weglopen voor de nieuwe uitdagingen die hun werk met zich meebrengt!

2017 Klachtenvrij

16 maart 2018
Net als over 2016 heeft de Geschillencommissie Kinderopvang ons laten weten dat er in 2017 geen klachten zijn ingediend over locaties van Kinderopvang Watergraafsmeer. Daar zijn wij erg blij om. Alle locaties hebben hiervan een eigen certificaat ontvangen.

Salto's tijdens de voorjaarsvakantie

06 maart 2018
Afgelopen voorjaarsvakantie hebben we verschillende activiteiten ondernomen op Villa Newton. Zo zijn de oudere kinderen van Villa Newton naar Jumping XL geweest. Er kon naar hartenlust worden gesprongen op de vele trampolines. Ook was er verder van alles te doen, zoals klimmen in de gordijnen, salto's maken vanaf een speciale springplank en er konden salto's worden gemaakt boven een schuimblokkenbak. Het was echt een feest waarin we onwijs veel vrolijke gezichten hebben. Een geslaagde vakantiedag!

Peutergroep Villa Bons 1 februari open!

11 januari 2018
Peutergroep Villa Bons gaat 1 februari open. De openingstijden van deze peutergroep zijn afgestemd op de openingstijden van de 5e Montessorischool. 
Met de leuke methode van Peuterplein waaraan passende elementen vanuit de Montessorimethode worden toegevoegd, wordt uw kind spelenderwijs voorbereid op het naar school gaan. Kijk op deze website bij Kinderdagverblijven voor meer informatie en inschrijving.

Bowlen met de Coolkids

08 januari 2018

Afgelopen vrijdag, de laatste dag van de vakantie, gingen de CoolKids van Villa Newton naar de bowlingbaan. En goed dat ze waren! Alle kinderen deden hun uiterste best om zoveel mogelijk pionnen om te gooien en van elkaar te winnen. Er wordt vol spanning gevolgd hoe iedereen het deed en de schermen werden nauwlettend in de gaten gehouden.  De scores waren erg goed en iedereen heeft veel plezier gehad. Al met al een topmiddag!

Erkende babyspecialisten

05 januari 2018
De afgelopen jaren is er steeds meer bekend geworden over de ontwikkeling van heel jonge kinderen: de baby's. 
We zijn er trots op dat we op onze kinderdagverblijven op alle babygroepen inmiddels erkende babyspecialisten hebben werken. Het afgelopen jaar hebben verschillende pedagogisch medewerksters hard gewerkt om deze erkende diploma's te behalen. Ook de komende jaren zullen verschillende medewerkers van de kinderdagverblijven deze opleiding volgen. Uw baby is bij SKW in goede handen!

Een kaboutermiddag bij Villa WSV

15 november 2017
In de herfstvakantie gingen de kinderen van Villa WSV op zoek naar kabouters in het park. Nadat iedereen een lekkere boterham op had, vertrokken wij richting park Frankendael. Daar hebben de kinderen het kabouterpad bewandelt op zoek naar kabouters!

De kinderen zagen heel veel,bomen en vlinders en mos en ook kleine kabouterhuisjes verstopt in het gras,er werd zelfs een kabouter gezien!

Weer terug op de opvang hebben de kinderen samen met elkaar een hele grote verf tekening gemaakt voor op de muur,over uiteraard de kabouter die zij zagen in het bos!

Herfst op de Toverlantaarn

07 november 2017

Vandaag gaan we soep maken, pompoensoep. Nives onze medewerker snijd de pompoen, de kinderen proeven, rauwe pompoen is ook lekker! Er zitten een boel pitten in de pompoen. Deze worden er door de kinderen uit gehaald. De zaadjes drogen we zodat we ze kunnen zaaien en wij volgend jaar onze eigen pompoenen uit onze moestuin op de locatie kunnen oogsten!

«  1  2  3  4  5  6  7  »