Home > Nieuws

Een kaboutermiddag bij Villa WSV

15 november 2017
In de herfstvakantie gingen de kinderen van Villa WSV op zoek naar kabouters in het park. Nadat iedereen een lekkere boterham op had, vertrokken wij richting park Frankendael. Daar hebben de kinderen het kabouterpad bewandelt op zoek naar kabouters!

De kinderen zagen heel veel,bomen en vlinders en mos en ook kleine kabouterhuisjes verstopt in het gras,er werd zelfs een kabouter gezien!

Weer terug op de opvang hebben de kinderen samen met elkaar een hele grote verf tekening gemaakt voor op de muur,over uiteraard de kabouter die zij zagen in het bos!

Herfst op de Toverlantaarn

07 november 2017

Vandaag gaan we soep maken, pompoensoep. Nives onze medewerker snijd de pompoen, de kinderen proeven, rauwe pompoen is ook lekker! Er zitten een boel pitten in de pompoen. Deze worden er door de kinderen uit gehaald. De zaadjes drogen we zodat we ze kunnen zaaien en wij volgend jaar onze eigen pompoenen uit onze moestuin op de locatie kunnen oogsten!

De winter is nu echt onderweg

06 november 2017
We kunnen er niet meer omheen: dachten we twee maanden geleden bij "ijs" nog aan lekkere ijsjes, inmiddels denken we daarbij aan schaatsen en winterpret.
Op MKC de Amstel staat ons in december naast het groot Sinterklaasfeest ook het midwinterfeest te wachten. Alle schoolkinderen en peuters vieren het midwinterdiner en voor de ouders is er een drankje in de school. zo sluiten we gezamenlijk 2017 af met elkaar!


5 Oktober staking: BSO open

25 september 2017
SKW zegt niet voor niets "School dicht - BSO open", dat geldt ook voor de stakingsdag op 5 oktober.
Als u voor uw kind een contract heeft voor de donderdag, dan is het 5 oktober welkom vanaf 8 uur!

Zomaar wat vakantieactiviteiten op de BSO

05 september 2017

De oudere kinderen van Villa Newton zijn in de zomervakantie met de trein naar Zandvoort geweest. Hier bevindt zich een geweldig leuke "Gamehall" vol vrolijk verlichte kermisattracties en computerspellen waarbij je bv. op een motor kunt zitten, in een auto - of waarbij je op skiërs kunt staan, kunt dansen of touwtjespringen met lichtjes. Een waar feest voor de kinderen!

Na hier heerlijk te hebben gespeeld, is de groep nog even om de hoek gaan uitwaaien op het strand. Het was een topdag.

In de laatste week op donderdag is er fanatiek gekookt door de kinderen. Zij mochten zelf aangeven wat ze graag wilden maken en kwamen ook met gezonde ideeën aan. Zo werd er een heerlijke groentesoep, tomatensoep, krentenbolletjes en perencakes gemaakt. Iedereen kon zelf kiezen waaraan hij meedeed en zo was iedereen ook heel tevreden. Het was een leuke dag ondanks dat de eigenwijze de perencakes niet

allemaal even gaar wilden worden...

De oudere kinderen zijn met z'n allen naar Jeugdland gegaan om daar indrukwekkende, houten bouwwerken te maken. Er werd heel wat afgetimmerd die dag.

Daarnaast mochten de kinderen lekker spelen in de speeltuin of rondneuzen bij de dieren van de kinderboerderij. Gelukkig zat het weer ook mee, hoewel de kinderen van Villa Newton sowieso altijd een uiterst zonnig humeur hebben natuurlijk :-) !!!Brandweer bij de BSO

14 augustus 2017

Afgelopen vrijdag was de brandweer op bezoek bij de Villa's!

Twee brandweermannen kwamen met een echte brandweerauto langs en in groepjes mochten alle kinderen alles bekijken, kregen ze uitleg en mochten ze dingen uitproberen zoals de walkie-talkie, warmtemeter, verschillende brandslangen en zelfs nog even water spuiten!!

Het was een geweldige dag vol indrukken!

De Amstel buiten nóg mooier!

04 juli 2017

Kinderdagverblijf de Amstel heeft de tuin aangepast. Er is een hele mooie heuvel gekomen met een glijbaan in het midden waardoor de kinderen zo het gras op glijden. Verder hebben de allerkleinsten van het kinderdagverblijf een eigen babyhoek, waar ze lekker zacht kunnen liggen.De kinderen zijn erg blij met hun nieuwe tuin, er valt veel te ontdekken.

29 juni was het Nationale Modderdag, daar hebben de kinderen van het kinderdagverblijf aan mee gedaan. Ze mochten een schilderij van modder en aarde maken en lekker met hun handen en voeten door de modder en water. Er is niets leuker dan lekker vies worden.

Muizenhuis op Villa Bons?

30 juni 2017

Wat hebben we een mooi weer gehad de afgelopen maand! Er is dan ook flink geklust en gebouwd in de buitenwerkplaats op Villa Bons. De hamers, spijkers en zagen werden uit de kast gehaald en de kinderen konden aan de slag met hun bouwwerken. Ook de meiden hadden veel ideeën: muizenhuizen, skateboards en knuffelhotels... Heb ik Goed gezaagd?

«  1  2  3  4  5  6  7  »