Home > Nieuws

Creatief met krijt

15 juli 2020

Hoe leuk is dit zelfportret! Op Villa de Amstel hebben ze zich uitgeleefd op het plein. Plein staat vol in kleur met deze grote zelfportretten.

Bij Villa de Amstel bakken ze de broodjes bruin!

15 juli 2020

Deze week hebben we thema "Op vakantie" en daar hoort een zelfgemaakt ontbijtje natuurlijk ook bij! De kinderen van Villa de Amstel hebben de mooiste broodcreaties gemaakt. En wat hebben zij gesmuld!!

Het gras is groener bij de Amstel

06 juli 2020

Ons gras in aangepakt en hersteld. Wat zijn we blij met het resultaat! Vanaf maandag 6 juli mogen de kinderen er weer lekker op lopen. 

Lekker vies worden op de Toverlantaarn

30 juni 2020

Op de Toverlantaarn is er op 29 juni volop Modderdag gevierd. Er is geschilderd met modder en we hebben genoten van de heksenmoddersoep.

Creatief op Villa Newton

10 juni 2020

Bij Villa Newton worden er "antieke" flessen gemaakt. Er zijn maar liefst 14 kinderen enthousiast mee aan de slag gegaan. Van te voren hebben ouders gelukkig goed gereageerd op de verzameloproep en flessen meegebracht, waardoor er voldoende flessen beschikbaar waren. Eerst hebben ze voorzichtig een laagje lijm en een laagje tissues met een kwast op hun fles geplakt, daarna hebben ze een ontwerp gemaakt. 

Volgende week maken ze, met speciale klei, allerlei versieringen erop. De week daarop, wordt het geheel geverfd en komt er een betoverend laagje fijne glitter overheen en dan...is het pronkstuk klaar voor in de vitrinekast hier op Newton of - thuis in de vensterbank, waardoor elke voorbijganger gegarandeerd met open mond voor het raam blijft staan ;-)

Ouders krijgen rond 8 juli de rest van hun geld terug

02 juni 2020

Alle ouders ontvingen van SKW inmiddels de betaalde bijdragen terug boven het maximaal vergoede uurtarief. 

Rond 8 juli zal ook de overheid tot betaling overgaan. 
Er is door de Sociale Verzekeringsbank (die de uitbetaling zal verzorgen) inmiddels een site geopend waarin alle informatie hierover is te vinden:  svb.nl/nl/vergoeding-kinderopvang. Er is informatie te vinden over de vergoeding, de wijze waarop het bedrag wordt berekend en wat ouders kunnen doen als ze het niet eens zijn met het bedrag. Daarnaast geeft de website een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden.


Pannenkoeken, list van Villa de Amstel

01 mei 2020

Ons team van Villa de Amstel miste de kinderen zo hard, dat ze een list bedachten.

Ze gingen pannenkoeken bakken op het schoolplein. In kleine groepjes mochten de kinderen die noodgedwongen niet naar school en naar de BSO mogen,  verspreid over een groot tijdsbestek langs komen om een pannenkoek te komen halen. Iedereen hield voldoende afstand, ook de ouders die meekwamen. Het is niet duidelijk wie nou het meest blij was om elkaar weer te zien: onze medewerkers de kinderen, of andersom.

Koningsspelen bij de Toverlantaarn

29 april 2020
Bij de Toverlantaarn waren er koningsspelen. Wat hebben de kinderen plezier gehad!
«  1  2  3  4  5  6  7  »