Home > Nieuws

Zintuigen testen bij KDV de Amstel

31 oktober 2019

Op kinderdagverblijf de Amstel was het thema zintuigen. De kinderen vonden het blote voeten pad geweldig!
In de bakken zaten verschillende soorten materialen waar de kinderen over heen konden lopen. 

Smullen bij Villa de Amstel

31 oktober 2019

Afgelopen weken hebben wij verschillende soorten pannenkoeken gebakken, van drakenpannenkoek tot appelpannenkoek. Dit was een Villa Special om van te smullen. Elke week hielpen er andere kinderen mee in de keuken. Elke week maakten we zoveel pannenkoeken dat iedereen op de opvang kon proeven. Wat was het lekker!

Kunstproject bij Kinderdagverblijf de Amstel

03 september 2019

Dit jaar hebben we in de maanden mei en juni samen met de school en de voorschool het thema Kunst gehad. We hebben de kinderen op allerlei verschillende manieren met kunst in aanraking laten komen. Er is veel gedaan met het ontdekken van materiaal en het maken van kunst.

Hierbij hadden we twee speciale activiteiten. We zijn met de oudste kinderen van het kinderdagverblijf meegegaan met school om een museum te bezoeken.

We hebben met de kinderen van de school, voorschool en het kinderdagverblijf samen een mozaïek kunstwerk gemaakt. Deze hebben we op 26 augustus samen onthult. Hij hangt nu aan de muur van de school, op het schoolplein.

We waren erg blij met de fijne samenwerking en ons uiteindelijke werk.

Een zomervakantie vol leuke activiteiten bij Villa de Amstel

22 juli 2019

Nu de zomervakantie is begonnen hebben we elke week een ander thema en worden er activiteiten en uitstapjes gedaan die bij de verschillende thema's passen.

De eerste week stond in het teken van het thema Natuur. Voor de jonge kinderen was er een kampeerhoek op de groepen gecreëerd en de oudste kinderen waren de week begonnen met een bezoek aan het Woeste Westen.

De aankomende weken gaan we in de vakantie nog veel leuke acitiviteiten doen. We gaan nog heerlijk met modder spelen en de groepen hebben in de bouwhoeken ook wat extra natuurlijk materiaal gekregen, zoals boomstammen, takken en schors.


Vliegende Villa Special bij Villa de Amstel

22 juli 2019

Voor de zomervakantie hadden we een Villa Special over bijen en hommels.
De kinderen leerde over de verschillende stadia in de ontwikkeling van de bij. De stadia begon bij eitje en eindigde in een bij. We hadden er zoekkaarten en informatieboeken bij.
Het was een heel leuke en leerzame Villa Special.

Zomerfeest bij de Toverlantaarn

22 juli 2019

Ons jaarlijkse zomerfeest was ook dit jaar weer een groot succes!
Het thema was "onze groene droom".

De kinderen hadden genoeg te doen, terwijl de ouders genoten van een heerlijk hapje en drankje. Zo konden de kinderen een zaadje of plantje planten in onze moestuin, werd het vuil gesorteerd in de daarvoor bestemde bakken en natuurlijk kon het schminken, blikgooien, smullen van zelfgemaakte ijsjes en visjes vangen niet ontbreken!

Kunstzinnige samenwerking bij Kinderverblijf de Amstel

16 juli 2019

In de maanden mei en juni heeft kinderdagverblijf de Amstel samengewerkt met de school aan het thema kunst. De kinderen hebben met allerlei materialen gewerkt en ook het leren van de verschillende kleuren en vormen is aan bod gekomen.

We hebben werkjes met kralen en piepschuim gemaakt. Daarnaast zijn we op verschillende manieren met verf bezig geweest. Natuurlijk mocht de klei ook niet ontbreken.

De oudste peuters mochten ook mee met een uitstapje naar het Cobra museum. Daarnaast hebben ze meegewerkt aan een mozaïek project.

Het was een leuke samenwerking en we hopen in de toekomst nog meer van deze projecten met school samen te kunnen ondernemen.Een heerlijk zomerfeest bij Villa Newton

01 juli 2019

Afgelopen dinsdag 25 juni was het zomerfeest op Villa Newton. Het was prachtig weer! We hadden heerlijke hapjes en leuke activiteiten en spelletjes. Zo kon je je laten masseren door één van de pedagogisch medewerkers. Dit viel in smaak, want er stond de hele middag een lange rij. Als de kinderen alle spelletjes hadden gedaan, konden ze een lekker ijsje halen. Het was een groot succes!

 1  2  3  4  5  6  7  »