Home > Nieuws

Herfst op de Toverlantaarn

19 oktober 2020

Herfst op het babyplein. Heerlijk spelen met bladeren. 

Peutergroep bij de Toverlantaarn

23 september 2020
Een kijkje bij de Peutergroep van de Toverlantaarn.

Voorschool Peutergroep Bons

23 september 2020
Even binnen kijken bij onze voorschool Peutergroep Bons.

Op ontdekkingstocht bij de Toverlantaarn

17 september 2020
Baby's op ontdekking op de Toverlantaarn met kosteloos materiaal.

Echte mode bij Villa de Amstel

16 september 2020

Op 15 september hebben we met de kinderen van de vleermuizen getie-dyed. De kinderen namen een eigen shirt mee en de kinderen die geen shirt bij zich hadden kregen van ons een tasje om tepimpen. Er zijn super mooie creaties gemaakt en we vonden het allemaal super leuk om te doen.

Lekker gezond bij Villa de Amstel

16 september 2020

De kinderen van Villa de Amstel hadden studiedagen op school, dus kwamen zij de hele dag op de BSO. Maandag hebben wij gezonde salades gemaakt voor het tussendoortje. Heerlijke kipkerrie en tonijnsalade. Alle kinderen hebben geproefd en gesmikkeld.


Dinsdag heeft Hans zijn fruitpers meegenomen. Omdat de perenbomen zo vol zaten met overheerlijke peren hebben wij deze geplukt met de kinderen. Met de fruitpers hebben wij perensap gemaakt! Dit was super leuk en interessant.

Natuurweek bij Villa de Amstel

04 augustus 2020

Op Villa de Amstel hebben we prachtige insecten in hars en een prachtige schelpencollectie, die in ons schattenkastje op groep van de Vleermuizen staat. Dat past natuurlijk perfect bij natuurweek!


Terug in de tijd!

28 juli 2020

Vorige week was de week van geschiedenis op Villa de Amstel!

We maakten onze eigen verf met natuurlijke kleurstoffen zoals de holbewoners dat deden en maakte een eigen "muurschildering". We bakten koekjes met echte dinosporen!

We maakten vlechtbrood en tzaziki zoals de oude Grieken en dronken daarbij munt en framboos thee. Wapenschilden en zwaarden werden gemaakt en we hielden een strijd waarbij je kon schieten met water om de balletjes eraf te krijgen.  Onze eigen kruisboog werden gebouwd en hielden een echte gladiator training. Een heuse reis door de tijd!

 1  2  3  4  5  6  7  »