Home > Nieuws

Prachtige theatervoorstelling bij Villa Newton

15 mei 2019

Donderdag 11 april was er op Villa Newton een theatervoorstelling over 'Sjaak en de bonenstaak'. De voorstelling was volledig in elkaar gezet door de kinderen, onder begeleiding 2 pedagogisch medewerkers. Er is de afgelopen 2 maanden hard gewerkt aan het maken van mooie kostuums, fantastische decorstukken en hard geoefend op de tekst. Het resultaat was dan ook fantastisch om naar te kijken!

Mini Koningsspelen op de Toverlantaarn!

15 mei 2019

Op vrijdag 26 april hebben wij de Koningsspelen georganiseerd om het belang van bewegen voor jonge kinderen extra onder de aandacht te brengen.

Het ontwikkelen van de motorische vaardigheden bij jonge kinderen vraagt voldoende 'oefenruimte' in een verrijkte omgeving, een omgeving waar ruimte is om nieuwe ervaringen op te doen. Bewegen is een belangrijk onderdeel van deze verrijkte omgeving.

We kunnen heel veel betekenen voor een kind door deze ruimte te creëren in de vorm van spelaanbod, mee spelen, een voorbeeld zijn en stimuleren. Samen rollen op een kleed, kiekeboe, tikkertje, klimmen of een partijtje voetbal versterken niet alleen de spieren maar ondersteunen vooral ook de ontwikkeling van het kinderbrein. Om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen heeft het kinderbrein uitdaging nodig. Door deze uitdaging te bieden in een verrijkte omgeving, krijgt het brein hiertoe alle kans. Door de lichamelijke en motorische ontwikkeling wordt de bewegingsvrijheid van kinderen groter en kunnen ze steeds meer van de wereld om zich heen te verkennen.

Maar bovenal hebben wij enorm veel plezier met elkaar gehad!!!!

Kreeg u geen reactie op uw email?

11 mei 2019
Inmiddels is de internetstoring verholpen. 
Het lijkt er op dat wij al onze emails hebben ontvangen, maar dat is niet helemaal zeker.
Heeft u ons tussen zaterdagmiddag 4 mei en donderdagochtend 9 mei een email gestuurd en nog geen reactie van ons ontvangen? Wilt u dan uw email opnieuw opsturen of ons even bellen?
Bij voorbaat onze dank!

Sorry, even geen internet

06 mei 2019
Helaas, door een "foutje" van Ziggo zitten wij al twee dagen zonder internet, het kan nog wel twee dagen duren. 
Wij reageren dus minder snel op uw mail, inschrijvingen en wijzigingen dan u van ons gewend bent. 
Excuses daarvoor.
Het kan zijn dat wij uw mail, inschrijving of wijzigiging niet meer zullen ontvangen, maar de verwachting is van wel.
Wij houden u via de website op de hoogte.

Oud wordt weer nieuw!

01 mei 2019

Met de kinderen van Villa de Amstel hebben we samen het poppenhuis weer opgeknapt. Lekker schilderen!
Wat hebben we toch een kanjers op onze BSO. Het resultaat is heel mooi geworden!

Onze toppers zijn geslaagd!

23 april 2019

Enthousiaste en trotse medewerkers van SKW zijn geslaagd voor hun training 'Oog voor interactie'!!! Van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie certificaat!
In de training stond gericht kijken naar je eigen handelen en werken aan het versterken van je taalgebruik en interacties met kinderen centraal. Het is als een zeer waardevolle training ervaren die bijdraagt aan de deskundigheidsbevordering.

Schaatspret met Villa Newton en Villa Bons

26 maart 2019

Afgelopen donderdag, 21 maart, hebben de oudere kinderen van Villa Newton en Villa Bons voor de laatste keer en met veel enthousiasme voor dit seizoen geschaatst op de Jaap Edenbaan.

Ook het weer liet zich van haar beste kant zien wat zorgde voor nog meer schaatsplezier. De kinderen deden hun uiterste best, deden spelletjes, gevorderden onder de deelnemende kinderen gaven de beginners zelfs les. De kinderen die begonnen met een wiebelige schaatstechniek, eindigden afgelopen donderdag met een snelle - en stabiele schaatsstijl om diep van onder de indruk te zijn!

Fancy Fair bij Villa Newton

12 maart 2019

Dinsdag 5 maart was er op Villa Newton een druk bezochte Fancy Fair, georganiseerd door de Kinderraad. Ouders en kinderen hadden van te voren van alles en nog wat meegebracht om te kunnen laten verkopen. Ze brachten speelgoed, verkleedkleren, kleding voor kinderen en volwassenen, baby- en kinderspeelgoed. Naast dit alles waren er heerlijke cupcakes met chocoladeglazuur, rosé glazuur en boter crème met gekleurde snoepjes. Ook waren er chocolade vulkaancakejes. 

De kinderen en de ouders hebben enthousiast rond gekeken, hun nagels laten lakken, cakejes gegeten, verkocht en gekocht. Iedereen ging na afloop blij naar huis. De opbrengst zal gaan naar een goed doel voor dierenwelzijn.

 1  2  3  4  5  6  7  »