Home > Nieuws

Thuisactiviteiten

23 maart 2020
Nu de kinderen door het Coronavirus niet naar onze locaties kunnen komen zoeken onze medewerkers contact met de kinderen. Zo blijven we toch in contact en kunnen we ouders en kinderen ondersteunen in deze hectische tijden.
Er worden activiteiten bedacht, filmpjes gemaakt, gebeld met beeld en een jarig kind wordt via de telefoon toegezongen.
Op de foto Sigourney die een activiteit vanuit het programma Peuterplein aan het filmen is om door te sturen aan de kinderen van peutergroep Bons.

Wat doet SKW aan noodopvang?

21 maart 2020

Vanaf aanstaande dinsdag heeft SKW  in totaal 112 kinderen op de noodlijsten staan:  22 kinderen voor de dagopvang en 90 kinderen voor de buitenschoolse opvang. Uiteraard komen deze kinderen niet allemaal elke dag. De lijst is ook aangemaakt voor de langere termijn, als ouders in cruciale beroepen meer zullen worden opgeroepen en er geen andere mogelijkheden meer zijn. Vooralsnog gaat het om hele kleine aantallen.

Ouders krijgen eigen bijdrage terug / Parents get back there own contribution

21 maart 2020
Vrijdagavond heeft de overheid ons laten weten dat alle ouders over de periode dat er geen kinderopvang wordt aangeboden, hun eigen bijdrage terug krijgen. 

Tegelijkertijd roept de overheid u allemaal op de rekening te blijven betalen, zodat de kinderopvangorganisaties hun werk kunnen blijven doen waar het de opvang betreft van kinderen van ouders met cruciale beroepen.  De ouders kunnen dan met iets minder zorgen hun belangrijke werk doen.

Ik hoop dat u allemaal gehoor wilt geven aan deze oproep. Mocht u hierdoor echt in grote problemen komen, wilt u ons dan een email sturen? Dan kunnen we samen kijken of we tot een oplossing kunnen komen. Ik verzoek u echter dit alleen te doen in het uiterste geval, aangezien wij het op dit moment erg druk hebben met alle werkzaamheden rond de noodopvang en wij het geld van het Ministerie natuurlijk nog niet op onze rekening hebben staan.

De tekst van het betreffende persbericht vindt u HIER  en in het Engels HIER

Noodopvang

19 maart 2020
SKW is supertrots op haar pedagogisch medewerkers die ondanks eigen schrik over de situatie, deze eerste dagen al improviserend, met tegenslagen omgaand, onzekerheid over wat te verwachten trotserend, klaar stonden voor de "vitale kinderen" uit de Watergraafsmeer. Professioneel, rustig, doordrongen van de wetenschap dat ze nodig zijn voor de kinderen, hun ouders en de samenleving. Onze eigen helden!

Wist u trouwens dat als het zo rustig is op straat ook de kabouters hun best doen om deze kinderen een leuke dag te geven?

Brief van Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

18 maart 2020

Aan iedereen die betrokken is bij de kinderopvang in Nederland,

Beste hardwerkende collega's,

We bevinden ons in een zeer moeilijke periode. Het coronavirus dwingt ons maatregelen te nemen die van grote invloed zijn op ons dagelijks leven. Dat vraagt wat van ons allemaal, maar zeker ook van jullie als medewerkers in de kinderopvang sector. Daarom wil ik jullie enorm bedanken voor de snelle en inventieve wijze waarop de kinderopvang binnen 12 uur na afkondiging van het sluiten van de scholen en de kinderopvang geregeld was voor mensen in cruciale beroepen. Vanaf maandag stonden jullie meteen klaar om alle kinderen op te vangen van (een) ouder(s) met een cruciaal beroep. Het is heel waardevol dat jullie die kinderen – ondanks de stressvolle situatie waarin ouders en kinderen zich soms bevinden – een mooie en ontwikkelrijke dag bieden. Ik heb veel waardering voor jullie inzet en hoe jullie dat zo snel met elkaar hebben opgepakt.
Het kabinet heeft vandaag een groot pakket economische steunmaatregelen aangekondigd. Ook de kinderopvang krijgt volop aandacht. Ik span mij maximaal in om oplossingen te zoeken waardoor de ouderbijdrage in deze crisis achteraf gerepareerd kan worden. Zodra ik daarover meer kan melden, kom ik daar bij jullie op terug.
Nogmaals, heel veel dank voor jullie waardevolle inzet, veerkracht en jullie harde werken. Hierdoor kunnen mensen die we keihard nodig hebben, zoals zorgmedewerkers, de politie, de voedingsindustrie, hun werk blijven doen. Samen moeten wij elkaar door deze crisis heen helpen. We laten u niet in de steek.

Hartelijke groet,

Tamara van Ark,
Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Voorjaarsvakantie bij Villa Newton

25 februari 2020

Vrijdag in de voorjaarsvakantie zijn de oudere kinderen van Villa Newton op bezoek geweest bij een manege. Ze mochten daar de pony's en paarden, die nieuwsgierig hun hoofden naar hen uitstaken vanuit de stallen, aaien, borstelen en zelfs berijden. Ook had één van de leidsters paardensnoepjes meegenomen die eerst heel voorzichtig en later heel enthousiast, door de kinderen aan de dieren werden gevoerd. Het was een topdag!!!


Verder hebben de kinderen prachtige, "vliegende" fantasie vogels geknutseld, dierenknuffeltjes genaaid van vilt, een interessante en leerzame dierenquiz gedaan en zijn er leuke sport- en spelactiviteiten gedaan.

Spelen en leren tegelijk bij KDV de Amstel

20 februari 2020

Op KDV de Amstel samen met de juf een montessori werkje doen.
Hier wordt op een kleedje gewerkt en geoefend met de geometrische vormen.
Spelen en leren tegelijk!

Magnetisch zand op BSO de Amstel

20 februari 2020

Op BSo de Amstel hebben we magnetisch zand op de groep. Wat is het heerlijk kneden en wroeten in het zand.
Het is ook erg leuk om figuurtjes te gebruiken.

 1  2  3  4  5  6  7  »