Home > Nieuws

Fancy Fair bij Villa Newton

12 maart 2019

Dinsdag 5 maart was er op Villa Newton een druk bezochte Fancy Fair, georganiseerd door de Kinderraad. Ouders en kinderen hadden van te voren van alles en nog wat meegebracht om te kunnen laten verkopen. Ze brachten speelgoed, verkleedkleren, kleding voor kinderen en volwassenen, baby- en kinderspeelgoed. Naast dit alles waren er heerlijke cupcakes met chocoladeglazuur, rosé glazuur en boter crème met gekleurde snoepjes. Ook waren er chocolade vulkaancakejes. 

De kinderen en de ouders hebben enthousiast rond gekeken, hun nagels laten lakken, cakejes gegeten, verkocht en gekocht. Iedereen ging na afloop blij naar huis. De opbrengst zal gaan naar een goed doel voor dierenwelzijn.

Villa Specials bij Villa WSV

12 maart 2019
Op WSV zijn ze met de Villa Specials aan de slag gegaan met stenen, fossielen en mineralen. Want wat zijn dat eigenlijk? Ze hebben filmpjes erover gezien en één van de medewerkers had een grote verzameling van stenen, fossielen en mineralen bij zich. Daarna gingen de kinderen ook zelf aan de slag.
Zo hebben ze de prachtige fossielen beschilderd en met de stenen, mineralen een heus park voor de dino's gebouwd.

Swingende djembé workshops bij Villa Newton!

03 januari 2019

De afgelopen weken hebben de oudste kinderen van Villa Newton een aantal djembélessen gevolgd. Recent was de laatste workshop; wat waren het vrolijke en leerzame lessen! Er werd uit volle borst (mee)gezongen, gedanst en getrommeld. De lessen werden verzorgd door een Afrikaanse djembédocent uit Mali. Alle djembés zijn met zorg door hem uitgezocht in Afrika. Het waren erg leuke workshops!

Herfstvakantie bij Villa Bons

05 november 2018
De herfst vakantie zit er weer op, we hebben een onwijs fijne week gehad!
Het weer zat ook mee dus we zijn veel op stap geweest, zo hebben de kleuters een heerlijke herfstwandeling gemaakt in het Frankendaelpark.
En hoe bak je een eigen appelflap? Met appels, rozijnen en het sap van de appels, maar die flap eromheen? Een boterham wellicht? Na een zoektocht door de keukenkastjes en de koelkast/vriezer kwamen we opeens bladerdeeg tegen, zo maak je die flap dus!


De grotere kinderen zijn heel actief geweest met onder anderen een geweldige bootcamp in het park en een uitje in Monkey Town, we hebben geen moment stil gezeten!
Ondanks het druilerige weer gingen zij op vrijdag schaatsen op de Jaap Edenbaan, wedstrijdjes wie de meeste baantjes kon trekken en daarna op Villa Bons weer lekker opwarmen, een heerlijke vakantie!

Acrobaten bij de Toverlantaarn

05 november 2018
Op de Toverlantaarn is geen dag hetzelfde.
Het kan dan ook zomaar gebeuren dat op een reguliere dinsdagmiddag er 2 acrobaten hun geweldige kunsten laten zien!
Dit optreden zorgde voor een grote glimlach bij iedereen, groot en klein!
Dank jullie wel Guro en Jeroen van Cirkastronyo!

Een heerlijke zomer bij Villa Newton

05 september 2018

De vakantie zit er bijna op! We hebben 6 leuke weken met elkaar gehad. Warme dagen, regenachtige dagen maar vooral veel gezellige en actieve dagen. Met de oudste kinderen zijn we veel op pad geweest. We zijn naar Zandvoort geweest en we hebben de barbecue aan gehad. Helaas niet in het park omdat daar teveel wespen zaten. Het was erg gezellig en de kinderen hebben ontzettend gesmuld. "Dit is echt de lekkerste lunch van het hele jaar" was o.a. een van hun enthousiaste reacties. We hebben gezwommen, gevaren, geklommen in Monkey Town, gesurvivald, gemidgetgolfd, we zijn naar de bioscoop geweest en hebben op de locatie zelf ons ook goed vermaakt. De kinderen hadden zelf heel veel ideeën!  Wat dacht je bijvoorbeeld van slijm maken, balspelletjes in de gymzaal, figuurzagen in de nieuwe werkplaats, een quiz en uiteraard ook lekker zelf vrij spelen.De jongste kinderen zijn iets dichterbij huis gebleven, maar hebben zich niet verveeld. Met de warme dagen is er veel met water gespeeld, was het schoolplein mooi gekleurd met allerlei stoepkrijt kunstwerken en werd er extra gedronken en soms een lekker ijsje gegeten. We hebben buiten veel spelletjes gedaan, een barbecue in het park en zijn naar Monkey Town geweest. En dat is nog niet alles! We hebben namelijk ook dromenvangers gemaakt en een groot parcours, kastelen en figuren gemaakt met de kapla en de treinbaan. Een van de groepen was helemaal vol gebouwd zo druk waren de kinderen er mee! Het was een leuke zomer en we hebben een gezellige tijd met elkaar gehad.

 

 

Zomer bij Villa WSV!

30 augustus 2018

Deze zomervakantie heeft de zon goed haar best gedaan, zodat wij veel in onze binnentuin te vinden waren! Zo hebben wij indianententen gemaakt, werden er mooie zandkastelen gebouwd in de zandbak en hebben wij vaak gezwommen in één van de zwembadjes in de tuin! Ook was er een grote tafel waar je elke dag kon knutselen en tekenen. Van al het knutselen, zwemmen en buiten spelen krijg je ook reuze trek, dus regelmatig maakten wij samen met de kinderen van de maaltijd iets speciaals. Van lekkere macaroni tot aan supergezonde groene smoothies!

Maar wij gingen ook samen op pad! Zo zijn wij met de tram regelmatig een uitstapje wezen maken. Wij zijn o.a. naar Artis en Hortus Botanicus geweest, waar wij op zoek gingen naar planten en bijzondere bloemen. Wij zijn naar de Tunfun geweest en hebben ook regelmatig even gespeeld op het Mariottenplein, waar de waterpomp met zijn modder tunnels toch wel favoriet blijft! Ook was er ter ontspanning op de villa de mogelijkheid om een film te kijken zo nu en dan. Naast natuurfilms over insecten, was er ook een hele leuke film over een reus te zien! Het was een hele gezellige zomer.

Reptielen op de Amstel

23 augustus 2018

Tijdens de zomervakantie hebben de medewerkers van de BSO niet stilgezeten. Er is een vakantieprogramma vol activiteiten voor de kinderen met wekelijks een thema. Dit keer was er iemand uitgenodigd om iets te komen vertellen over reptielen en tot onze grote verbazing had ze de meest prachtige dieren meegenomen waar ze iets over verteld heeft en die onze waaghalzen zelfs aan mochten raken. Erg leerzaam en grenzen verlegd!!!!

 1  2  3  4  5  6  »