Home > Nieuws

Corona update

04 februari 2021

Villa Bons weet wat lekker is

27 januari 2021

We knutselen wat af op Villa Bons, heerlijk om na het schoolwerk thuis of op de noodopvang van de school aan te schuiven aan de knutseltafel en creatief bezig te zijn. En dan bedenken we het even zonder opdracht helemaal zelf.

Snoepen mag soms best (met mate natuurlijk). Een taart bakken daar hadden de kinderen vooral zin in. Een luchtige cake die versierd werd was het resultaat.

Thuis ook proberen? Heel gemakkelijk kun je van Dr Oetker de wolkencake bakken en versieren met allerlei sprinkles en vormpjes of room.

Wil je de cake volgens eigen recept bakken zonder pakje? Daar weten we ook wel raad mee;
200 gr zelfrijzend bakmeel
snufje zout
200 gr boter (kamertemperatuur)
200 gr suiker
1 zakje vanille suiker
4 eieren
En... leuke versiersels! 

Villa de Amstel is heel ritmisch

27 januari 2021

Een darabukka workshop, wat is het?
Het is een Turkse of Arabische trommel. De trommels leg je op je linkerbeen om vooral met rechts te bespelen.
Ben je linkshandig? Dan leg je ze op je rechterbeen.
De kinderen hebben 2 simpele aanslagtechnieken geleerd van de "dum" en de "tak". Vervolgens gingen ze verder met het spreken van een Egyptisch ritme zoals 'Dum tak dum dum tak'. De kinderen spraken dit ritme ook tijdens het bespelen van de trommels. Tijdens de instructie werden ook nog Egyptische ritmes  afgespeeld, zodat alles in z'n geheel nog meer tot leven kwam.

Stempelen bij KDV de Amstel

27 januari 2021
We hebben vooral lekker geknutseld met de kinderen. Stempelen was favoriet en er werden grappige vissen voorzien van stippen. Thuis stempelen?
Dip eens een vorkje in de verf en je krijgt streepjes, van aardappelen of kurk maak je eenvoudig zelf stempels. Of je doet het gewoon lekker met je handen en zo maak je een handafdruk.

Kunst bij de Amstel

23 december 2020
De kinderen van Villa de Amstel zijn ontzettend cratief bezig geweest.

De Amstel glittert aan alle kanten

26 november 2020

Wauw! Kijk deze rustgevende glitter potjes eens. Onze nieuwe special valt helemaal in de smaak. Kinderen konden een kleur glitter, kleur water en de versiering op het potje helemaal zelf kiezen. Na het schudden rustig worden en kijken hoe de glitters rustig naar beneden zakken. 

Lieve groet van De Amstel!

Alles proeven bij Villa Newton

24 november 2020

In de afgelopen periode hebben de kinderen, nadat ze een exotisch groente en fruitpakket hebben uitgeprobeerd, inmiddels alweer twee keer een grote hoeveelheid nieuwe, producten van de toko geprobeerd. Alle keren waren ze wild enthousiast en vonden het erg spannend. Zodra ze de doos met toko boodschappen zagen staan, gluurden ze er nieuwsgierig in en renden naar ons toe om te vragen of ze (weer) mee mochten doen met proeven. Soms vonden ze dingen ontzettend smerig bv. producten met dorianfruit erin, en renden ze naar de prullenbak, andere keren vroegen ze juist blij waar we het vandaan hadden. We hadden steeds een voorraad aan zowel hartige als zoete waren om uit te kiezen. Alles werd uitgepakt, er werd aan gesnuffeld, vrijwel alles werd geproefd en daarna aangeraden, - voor de grap aangeboden aan iemand die ze wilden foppen ofwel ten zeerste afgeraden. Het was een groot, spannend en leerzaam avontuur.

De Toverclub in de moestuin

19 november 2020

De altijd creatieve Marie José weet ook in tijden van Corona van de Toverclub weer iets speciaals te maken. Zoveel mogelijk buiten, ook wanneer het een beetje regent, want ook daar zijn oplossingen voor. De kinderen vinden het geweldig! 

 1  2  3  4  5  6  7  »