Home > Nieuws

Natuurweek bij Villa de Amstel

04 augustus 2020

Op Villa de Amstel hebben we prachtige insecten in hars en een prachtige schelpencollectie, die in ons schattenkastje op groep van de Vleermuizen staat. Dat past natuurlijk perfect bij natuurweek!


Terug in de tijd!

28 juli 2020

Vorige week was de week van geschiedenis op Villa de Amstel!

We maakten onze eigen verf met natuurlijke kleurstoffen zoals de holbewoners dat deden en maakte een eigen "muurschildering". We bakten koekjes met echte dinosporen!

We maakten vlechtbrood en tzaziki zoals de oude Grieken en dronken daarbij munt en framboos thee. Wapenschilden en zwaarden werden gemaakt en we hielden een strijd waarbij je kon schieten met water om de balletjes eraf te krijgen.  Onze eigen kruisboog werden gebouwd en hielden een echte gladiator training. Een heuse reis door de tijd!

Koken met modder

28 juli 2020

Met de Toverclub de moestuin in en heerlijke moddersoep maken!

We staan te springen van plezier!

27 juli 2020

Bij Villa Bons hebben ze een echt springkasteel aangeschaft, dat tot ieders verrassing al in 10 seconden volledige opgeblazen was en spring klaar! Het is een fantastische manier om een heleboel energie kwijt te raken. De kinderen van Villa WSV mogen er ook gebruik van maken. Ze gingen met Rachida en Hans vrijdagmiddag naar Bons om lekker te springen, en te spelen op de mooie gerenoveerde speelplaats. Zowel Hans als Rachida waagde het om even mee te springen. Dat viel nog niet mee!

Heerlijke taarten bij Villa Newton

16 juli 2020

Afgelopen maandag, 12 juli, hebben de oudere kinderen enorm hun best gedaan om in groepjes van twee of drie kinderen een taart uitzonderlijk mooi te versieren. Er waren blauwe bessen, frambozen, aardbeien en blauwe druiven, lange vingers en chocolade rolletjes, bakkersroom, slagroom en allerlei heerlijke, kleurrijke decoratiesnoepjes. Iedereen werkte goed samen en deed heel goed zijn best. En de taarten: die waren uiteraard ook prachtig om te zien en: lekker! Iedereen heeft gesmuld.

De kinderen hebben na afloop de stoep mooi versierd met stoepkrijt, er stonden krukken en tafels klaar met kleurrijke kleedjes erop. 

De ouders mochten eerst hun stem uitbrengen op één van de vier kleurenfoto's van de taarten. Daarna mochten ze in het warme zonnetje aanschuiven en genieten van een stukje unieke taart dat trots door hun eigen kind werd gebracht. En de winnaars hebben een leuk prijsje verdiend!

Hé, wat kriebelt er onder mijn voeten?

15 juli 2020

De zintuigen stonden op scherp bij het voelen en lopen over "het blote voeten pad". In elke bak ligt een ander soort materiaal. Sommige materialen voelen juist heel zacht en andere materialen weer wat harder. De kinderen vonden het zo leuk dat ze na afloop weer achter in de rij gingen aansluiten!

Creatief met krijt

15 juli 2020

Hoe leuk is dit zelfportret! Op Villa de Amstel hebben ze zich uitgeleefd op het plein. Plein staat vol in kleur met deze grote zelfportretten.

Bij Villa de Amstel bakken ze de broodjes bruin!

15 juli 2020

Deze week hebben we thema "Op vakantie" en daar hoort een zelfgemaakt ontbijtje natuurlijk ook bij! De kinderen van Villa de Amstel hebben de mooiste broodcreaties gemaakt. En wat hebben zij gesmuld!!

 1  2  3  4  5  6  7  »