Home > Nieuws

Do it yourself!

19 juli 2021

High Tea in de DIY (do it yourself) week op Villa de Amstel!
De kinderen hebben heerlijke scones gebakken met onze bak-helding Sau-Wai. Ze maakten zelf hun eigen frambozenjam!
Heerlijk met vruchtenwater met munt en thee. Genieten!
We maakten ook onze eigen tie-dye sokken, eigen sleutelhangers en deurhangers!
Alles staat in het teken van ons eigen kunnen en we kunnen heel veel!
 

 

Lego masters bij SKW

19 juli 2021
Bij villa de Amstel hebben we ook echte Lego masters! Elke dag worden de meest prachtige bouwwerken in elkaar gezet. Er wordt samengewerkt aan de mooiste creaties.


Creatief met klei

16 juni 2021

Op Villa de Amstel hebben de kinderen mooie kleiwerkjes gemaakt. Van bekers tot aan rozen en mooie bakjes. Wat zijn de kinderen creatief! 

Rupsje Nooitgenoeg is bij de Amstel

16 juni 2021

Op kinderdagverblijf de Amstel zijn wij met een nieuw leuk project begonnen. Wij hebben een vlinderkast bij de natuurmediatheek besteld en een heel goed gevulde rugtas met allerlei leuke boeken, knuffels en spellen over vlinders. De komende weken worden de kinderen meegenomen in het proces van ei naar vlinder. Over een week of 3 worden deze koolwitjes vrijgelaten.

Corona update

04 februari 2021

Villa Bons weet wat lekker is

27 januari 2021

We knutselen wat af op Villa Bons, heerlijk om na het schoolwerk thuis of op de noodopvang van de school aan te schuiven aan de knutseltafel en creatief bezig te zijn. En dan bedenken we het even zonder opdracht helemaal zelf.

Snoepen mag soms best (met mate natuurlijk). Een taart bakken daar hadden de kinderen vooral zin in. Een luchtige cake die versierd werd was het resultaat.

Thuis ook proberen? Heel gemakkelijk kun je van Dr Oetker de wolkencake bakken en versieren met allerlei sprinkles en vormpjes of room.

Wil je de cake volgens eigen recept bakken zonder pakje? Daar weten we ook wel raad mee;
200 gr zelfrijzend bakmeel
snufje zout
200 gr boter (kamertemperatuur)
200 gr suiker
1 zakje vanille suiker
4 eieren
En... leuke versiersels! 

Villa de Amstel is heel ritmisch

27 januari 2021

Een darabukka workshop, wat is het?
Het is een Turkse of Arabische trommel. De trommels leg je op je linkerbeen om vooral met rechts te bespelen.
Ben je linkshandig? Dan leg je ze op je rechterbeen.
De kinderen hebben 2 simpele aanslagtechnieken geleerd van de "dum" en de "tak". Vervolgens gingen ze verder met het spreken van een Egyptisch ritme zoals 'Dum tak dum dum tak'. De kinderen spraken dit ritme ook tijdens het bespelen van de trommels. Tijdens de instructie werden ook nog Egyptische ritmes  afgespeeld, zodat alles in z'n geheel nog meer tot leven kwam.

Stempelen bij KDV de Amstel

27 januari 2021
We hebben vooral lekker geknutseld met de kinderen. Stempelen was favoriet en er werden grappige vissen voorzien van stippen. Thuis stempelen?
Dip eens een vorkje in de verf en je krijgt streepjes, van aardappelen of kurk maak je eenvoudig zelf stempels. Of je doet het gewoon lekker met je handen en zo maak je een handafdruk.

 1  2  3  4  5  6  7  »