Home > Nieuws > Mini Koningsspelen op de Toverlantaarn!

Mini Koningsspelen op de Toverlantaarn!

15 May 2019

Op vrijdag 26 april hebben wij de Koningsspelen georganiseerd om het belang van bewegen voor jonge kinderen extra onder de aandacht te brengen.

Het ontwikkelen van de motorische vaardigheden bij jonge kinderen vraagt voldoende 'oefenruimte' in een verrijkte omgeving, een omgeving waar ruimte is om nieuwe ervaringen op te doen. Bewegen is een belangrijk onderdeel van deze verrijkte omgeving.

We kunnen heel veel betekenen voor een kind door deze ruimte te creëren in de vorm van spelaanbod, mee spelen, een voorbeeld zijn en stimuleren. Samen rollen op een kleed, kiekeboe, tikkertje, klimmen of een partijtje voetbal versterken niet alleen de spieren maar ondersteunen vooral ook de ontwikkeling van het kinderbrein. Om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen heeft het kinderbrein uitdaging nodig. Door deze uitdaging te bieden in een verrijkte omgeving, krijgt het brein hiertoe alle kans. Door de lichamelijke en motorische ontwikkeling wordt de bewegingsvrijheid van kinderen groter en kunnen ze steeds meer van de wereld om zich heen te verkennen.

Maar bovenal hebben wij enorm veel plezier met elkaar gehad!!!!